SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nadir Çiftçi'nin ilginç transfer hikayesi

Celtic yeni bir forvet alamazsak Nadir Çiftçi'yi bırakmayız dedi, Colin Kazım İskoç ekibine transfer olunca Çiftçi de Eskişehirspor'a kaldı.

Hemen hemen her transfer döneminde adı Süper Lig kulüpleriyle anılan Nadir Çiftçi’yi Eskişehirspor kadrosuna katmayı başardı.

Gurbetçi yıldızın Kırmızı-Siyahlı formayı giymesinde ise sıradışı bir transfer hikayesi var. 23 yaşındaki forvet için 20 gündür devrede olan Eskişehirspor Yönetimi, transferin bitmesine sayılı günler kala İskoç ekibi Celtic’ten, “Eğer bir forvet alırsak Nadir’i size veririz” cevabını aldı. Es Es ise 31 Ocak günü, “Oyuncuyu biz İstanbul’a getirelim. İşlemleri hazırlayalım. Aksi durumda anlaşmayı iptal ederiz” diyerek İskoç ekibini ikna etti.

7 saatlik karayolu çilesi!

Transferin bitmesine 36 saat varken Glasgow üzerinden Eskişehirspor’un kiralamış olduğu araçla Londra’ya giden Nadir, yaklaşık 7 saatlik bir yolculuk yaptı. Ardından da uçakla İstanbul’un yolunu tuttu. Menajeri olan Fenerbahçe’nin eski forveti Pierre Van Hooijdonk da Nadir gibi pazartesi günü sabaha karşı İstanbul’a ayak bastı.

Saatlerce görüşmeler yapıldı, oyuncu ikna edildi. Zaman kaybetmemek için özel bir hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Masada son detaylar görüşülürken Sivasspor ile Gaziantepspor da devreye girdi. Ancak Nadir, “Ben Eskişehir’e söz verdim” diyerek teklifleri geri çevirdi.

Colin Kazım’a duacı!

Taraflar el sıkıştıktan sonra Nadir uçakla Eskişehirspor’un kamp yaptığı Belek’e gönderildi. Bu gelişmeler yaşanırken, transfer hâlâ resmiyete dökülmemişti. Kırmızı-Siyahlılar transfer yetişmeyecek diye endişe ediyordu ki, İskoçya’dan müjde geldi.

Celtic, Colin Kazım ile resmi sözleşme yaptığını belirtip, Nadir Çiftçi’yi kiralayabileceklerini Es-Es’e iletti. Saat 10.30 gibi onay yazısı geldi. Eskişehirspor Genel Menaceri Özgür Tulun’un bizzat yürüttüğü operasyon sonucunda Nadir Çiftçi, ara transferin kapanmasına sadece 1 saat kala resmen Eskişehirsporlu oldu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler