SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehirspor'da yönetim ibra edildi

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan: "Seçimler bir hizmet yarışıdır. Bu yarışta herkes bayrağı bir adım daha öne taşımaya çalışacaktır" dedi.

Eskişehirspor Kulübü'nün olağan mali genel kurulunda Mesut Hoşcan başkanlığındaki yönetim kurulu, mali açıdan oy çokluğuyla ibra edildi.

Özgüven Tesisleri'nde yapılan mali genel kurula, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, kulüp başkanı Mesut Hoşcan, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve Eskişehirspor Kulübü'nün başkan adayı Halil Ünal katıldı.

Mali genel kurulun divan başkanlığına İbrahim Yaşar Dedelek, divan üyeliğine ise Ömer Eker, Kaya Bilge, Süleyman Ekşi ve Jalen Yılmaz seçildi. Divan üyelerinin belirlenmesinden sonra 2014-2015 dönemi mali ve idari raporlar okunarak, gelir gider bilançosu ile 2015-2016 sezonu tahmini bütçesi açıklandı.

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan, burada yaptığı konuşmada, camiaya yakışan kongreler yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Konuşulacak çok şeyin olduğunu ve bunun öğleden sonraki Eskişehirspor Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda dile getireceğini belirten Hoşcan, Eskişehirspor'un birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu kaydetti.

Hoşcan, Eskişehirspor'un 50. yılını gururla yaşamaya çalıştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: "Seçimler bir hizmet yarışıdır. Bu yarışta herkes bayrağı bir adım daha öne taşımaya çalışacaktır. Biz de bu sebepten dolayı en iyi şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Zaman zaman farklı yorumlar yapılıyor, 'Eskişehirspor'un borcu 170 milyon olmuş, 200 milyon olmuş', burada açıkladık. Eskişehirspor artık, her bakımdan denetimden geçiyor. Biz buraya gelirken de mali genel kurullarda bağımsız denetim şirketi zorunluluğu olmamasına rağmen şirketten raporu aldık dosyaladık. Bunu herkes bilsin. Yaklaşık 68 milyon borcumuz var. Ayrıca Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı ile yaptığımız organizasyonlar var. Bu organizasyonlarda kesilen fatura 5 milyon 520 bin liradır."

Hoşcan, Eskişehirspor'da seçimlerin camiaya zarara vermemesi gerektiğini bildirdi.

"Kimsenin ismi kulübün önünde olamaz"

Eskişehirspor Kulübü eski başkanı ve başkan adayı Halil Ünal ise geçen dönem yapılan kongrede 722 üyenin bulunduğunu bugün ise yaklaşık 100 kişinin eksik olduğunu söyledi.

Kongrenin ikinci bölümde kavgaya yer vermeyeceğini belirten Ünal, şunları kaydetti: "Kazanan Eskişehirspor Kulübü olacak. Kimsenin ismi kulübün önünde olamaz. Anadolu'da bizim misyonumuz var. Anadolu futbolunun önderiyiz. Kaybettiğimiz seçimde herkese teşekkür ettim, çünkü bu bir yarıştı. Geriye dönüp baktığımızda kongrelerimizi önceden kahvehanelerde yapıyorduk, şimdi düğün salonunda yapıyoruz. İnşallah kongrelerimizi bundan sonra stadyumlara taşıyacağız. Kongreye 3 gün kala mahkeme kararıyla aday oldum. Eskişehirspor Kulübü'nün tüzüğü yeniden yapılmalı. Üyelik aidatlarının düşürülmesi gerekir. Kongrenin 15 gün öncesinden gazete ilanı verilecek ve üye listesi yayınlanacak. Biz Eskişehirsporluyuz. Allah'ın izniyle yine yarışacak kadroyu kuracağız. Uyuyan büyük dev uyanacak."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise kongrenin hayırlı ve uğurlu geçmesini temenni etti. Yapılan oylamanın ardından Mesut Hoşcan başkanlığındaki yönetim kurulu, mali açıdan oy çokluğuyla ibra edildi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler