SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FIFA davasında rüşvet itirafı! Ölüm tehdidi ve intihar

ABD'de görülen FIFA davasında "Fox, Globo ve Televisa, Dünya Kupası yayın hakları için 15 milyon dolar rüşvet verdiler" itirafı geldi. Güney Amerikalı üç futbol yöneticisinin suçlandığı davadaki gelişmeler üzerine Arjantin'de bir avukat kendini trenin altına atarak intihar etti.

FIFA’nın ABD’deki davasında savcılığın şahidi Meksika kanalı Grupo Televisa ve Brezilya’dan Globo’yu FIFA yöneticilerine 2026 ve 2030 Dünya Kupaları’nın yayın hakları için 15 milyon dolar rüşvet vermekle suçladı.Spor pazarlama şirketi Torneos y Competencias’ın eski başkanı Alejandro Burzaco, mahkemede verdiğiifade de Televisa ve Globo dışında Fox Sports’un da rüşvet olayına karıştığını öne sürdü.

‘FIFA İCRA KURULU ÜYESİNE VERDİKLERİNİ SÖYLEDİ’

Brooklyn’de görülen davada Burzaco, Torneos, Televisa ve Globo’nun rüşveti 2014’te ölen FIFA İcra Kurulu Üyesi Julio Humberto Grondona’ya verdiklerini söyledi. Burzaco, Torneos ve Fox Sports’un spor pazarlama şirketi T&T Sports Marketing’de ortak olduklarını da ekledi.

Fox, Globo ve Televisa sözcüleri suçlamaları reddetti. Üç medya kuruluşu da ABD’deki davada suçlanmıyor.

Mahkemede suçlanan Güney Amerikalı üç üst düzey futbol yöneticisi şöyle:

‘RÜŞVETİ İTİRAF ETTİ’

Güney Amerika Futbol Kenfederasyonu CONMEBOL ve Paraguay Futbol Federasyonu eski başkanı Juan ÁngelNapout, Peru Futbol Federasyonu eski başkanı Manuel Burga, ve Brezilya Futbol Federasyonu eski başkanı JoséMaria Marin. Burzaco, firması ve ortaklarının futbol turnuvalarının yayın hakları için Napout’a 4.5 milyon, Marin’e 2.7 milyon ve Burga’ya 3.6 milyon rüşvet ödediklerini, geleceğe yönelik yeni ödemelerin de sözünü verdikleriniitiraf etti.

Arjantin’deki Futbol Para Todos (Herkes İçin Futbol) TV programında da çalışmış olan avukat Jorge Delhon, Brooklyn’de görülen davada rüşvet almakla suçlanan isimler arasıdaydı. Delhon, Buenos Aires’te kendini birtrenin önüne atarak intihar etti. Mahkemede Burga’nın iki kez Burzaco’ya bakarak elini gırtlağına götürmesi üzerine Burzaco ölümle tehdit edildiğiniöne sürdü. Burga’nın avukatlarıysa müvekkillerinin sadece gırtlağını kaşımak için bu hareketi yaptığını savundu.Yargıç, Burka’nın gözetimli, serbestliğini sona erdirip, Brooklyn’de bir evde tutulacağını açıkladı; bilgisayar ve telefona erişimini yasakladı.

(NTVSPOR)

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler