SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ümit Karan, Engin Baytar'ı transfer etti

Bir dönem Süper Lig'in yıldız futbolcularından olan Engin Baytar, ABD'de kurulan Malatyaspor USA ile bir yıllık anlaşmaya vardı.

ABD'de yaşamını sürdüren Malatyalıların kurduğu Malatyaspor USA, transferde flaş hamleler yapmaya devam ediyor.

Daha önce teknik adamlık görevine Ümit Karan'ın getirildiğini açıklayan Malatyaspor USA, şimdi de bir dönem Süper Lig'e damga vuran ve son olarak İstanbulspor'da forma giyen Engin Baytar'ı kadrosuna kattı.

34 yaşındaki yıldız futbolcu, takımın teknik direktörü Ümit Karan ve kulübün yönetim kurulu üyesi Fatih Yersen'le bir araya gelerek kendisini Malatyaspor USA'e bağlayan imzayı attı.

Goal'e konuşan Malatyaspor USA Başkanı Teoman Mutlu, transferi tamamladıklarını belirterek, ''Dün görüşmeler tamamlandı ve bugün de resmi imzalar atıldı. Engin Baytar ile bir yıllığına anlaştık.'' ifadelerini kullandı.

Transfer süreciyle ilgili de konuşan Teoman Mutlu, ''Hocamız Ümit Karan'ın da talebi ve onayıyla bu transferi gerçekleştirdik. Ümit Karan, transferin gerçekleşmesinde büyük katkı sağladı. Yönetim kurulu üyemiz Fatih Yersen'in de transferde katkısı büyük. Engin Baytar için kulübümüz, herhangi bir bonservis ücreti ödemedi.'' şeklinde konuştu.

''2-3 FLAŞ TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ''

Teknik adamlık görevine Ümit Karan'ın getirilmesinin ardından kadrosuna Engin Baytar gibi kariyerli ve tecrübeli bir oyuncuyu dahil eden Malatyaspor USA'de Başkan Teoman Mutlu, transfer konusunda yeni bir müjde verdi.

Takıma takviyelerin süreceğini aktaran Mutlu, ''Geçen hafta genel kurulumuz gerçekleşti ve yönetim kadromuz belirlendi. Sıra transferde. Engin Baytar'la birlikte transferlerimiz kesilmeyecek. Engin Baytar gibi iki ya da üç flaş transfer daha gerçekleştireceğiz. Görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Geri kalan takviyeleri ise ABD'den yapacağız'' dedi.

HEDEF MLS!

ABD'nin çiçeği burnunda kulübü Malatyaspor USA, yeni sezonda Cosmopolitan 1. Ligi'nde mücadele edecek. Kulüple ilgili daha önce Goal'e açıklamalarda bulunan Başkan Teoman Mutlu, kuruluş hedeflerini ve vizyonlarını şu ifadelerle belirtmişti.

''Malatyaspor USA, New York merkezli bir kulüp. Kabul görürse hedefimiz MLS... Çünkü burada lig sistemi çok farklı. İnşallah seneye MLS'e kabul edilirsek çok daha iyi noktalara geleceğiz''

''ABD'de Afrika kökenli, Latin Amerika kökenli birçok genç yetenek var. 16-17 yaşındaki bu gençleri keşfedip Süper Lig piyasasına kazandırabilirsek bizim için çok iyi olacak. Bir nevi köprü görevi yapmak istiyoruz. Geniş çaplı bir projemiz var.''

ENGİN BAYTAR KİMDİR?

Almanya'da futbol kariyerine başladıktan sonra Süper Lig'e Gençlerbirliği formasıyla giriş yapan 34 yaşındaki Engin Baytar, bir dönem Eskişehirspor'da kiralık olarak forma giymiş ve ardından da Trabzonspor'un yolunu tutmuştu.

Trabzonspor'daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken yıldız futbolcu, 2011'in yazında Galatasaray'a transfer oldu. Sarı-kırmızılı ekibin ardından Çaykur Rizespor, Karşıyaka ve BB Erzurumspor formaları da giyen Engin, son olarak geçen sezonun ara döneminde İstanbulspor'un yolunu tutmuş ve sarı-siyahlı formayla 7 maça çıkarak 1 gol kaydetmişti.

Geçen sezon Engin Baytar'ın da formasını terlettiği İstanbulspor, yeni sezonda TFF 1. Lig'de mücadele edecek.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler