SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eski Trabzonsporlu Malouda'dan büyük skandal

Trabzonspor'un eski futbolcusu Florent Malouda büyük bir skandala imza attı. 37 yaşındaki futbolcu, ülkesi için oynamak istersen ortalığı karıştırdı.

Fransa Milli Takımı'nda daha önce 80 kez forma giyen Malouda, kendisinin doğum yeri olan Güney Amerika ülkesi Fransız Guyanası'nın milli takımıyla yeşil sahada boy gösterdi.

Concacaf Gold Cup'ta Fransız Guyanası ile Honduras arasında oynanan ve 0-0 berabere biten maçta ilk 11'de sahaya çıktı ve 90 dakika forma giydi.

FIFA kurallarını çiğnedi

Ancak sorun o ki deneyimli futbolcu, FIFA kurallarına göre Fransız Guyanası Milli Takımı'nda forma giyemez. Futbol hayatını Hindistan'ın Delhi Dynamos takımında sürdüren futbolcunun durumunu fark eden yetkililer hareket geçti.

Kuzey ve Orta Amerika Futbol Federasyonu olan CONCACAF'ın yetkilisi oyuncunun illegal bir şekilde sahada olduğunu belirtti.

Bile bile lades!

Fransız Guyanası'nın FIFA üyesi olmadığı için daha önce oyuncuya iki hazırlık maçında bu takımın formasını giymesi için izin verilmişti. Ancak CONCACAF'ın Gold Cup öncesinde Malouda'nın bu turnuvada oynayamayacağını yetkililere bildirdiği, bu durumu bilmelerine karşın Fransız Guyanası tarafından sahaya sürüldüğü belirtiliyor.

3-0 hükmen verecekler

CONCACAF üyesi olup FIFA'ya üye olmayan Fransız Guyanası'nda Malouda'nın oynamasına izin verilen turnuvanın FIFA kurallarına tabi olmadığı, ancak bu kezki turnuvanın FIFA kurallarına tabi olduğu için oyuncunun oynayamaz duruma geldiğine dikkat çekiliyor. Karşılaşma için 3-0 hükmen Honduras galibiyetine hüküm verilmesi bekleniyor.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler