SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cristian Baroni'ye kadro dışı şoku

Corintihans Kulübü, Aralık ayına kadar sözleşmesi devam eden futbolcusu Cristian'ı, bu tarihe kadar kadro dışı bıraktı.

Fenerbahçe ile yollarını ayırdıktan sonra ülkesinde Corinthians'a transfer olan Cristian Baroni, yeni takımında tam anlamıyla kâbusu yaşadı. Sarı-lacivertli ekipten 2014 yazında ayrılan Brezilyalı futbolcu, siyah-beyazlı ekipte de yolun sonuna geldi.

Kulüpten açıklama yapıldı

Corinthians, Aralık ayına kadar kontratı olan Cristian'ın bundan böyle takımda forma giymeyeceğini duyurdu. Takıma katıldığından beri ortaya koyduğu performans bir türlü tatmin edici bulunmayan ve son dönemde formanın iyice uzağında kalan tecrübeli futbolcu, bundan sonra ise hiç forma giymeyecek.

Kontratı feshetmediler çünkü...

Brezilya ekibi, son verdiği röportajda camiayı eleştirdiği sözlerinin ardından oyuncuyu kadro dışı bırakarak kontratı sona erene kadar formadan uzak tutmaya karar verdi, sözleşmesini ise feshetmedi. Kontratın iptali durumunda büyük bir maliyetle karşı karşıya kalacak olan kulüp, bunun yerine futbolcunun Aralık ayına kadar olan maaşlarını taksitler halinde ödemeye devam edecek. Oyuncunun takımdaki en çok kazanan isimlerden biri olmasının işleri zorlaştırdığına dikkat çekildi.

Parasını alacak, futbol oynamayacak

Bunun maliyetinin daha az olmasından dolayı Corinthians'ın bu yönde bir tercihte bulunduğu ortaya çıktı. Yani Corinthians, daha ekonomik olduğu için bu yönde bir tercihte bulundu. Aynı zamanda kulübün eski oyuncusu da olan Cristian için alternatif bir idman programı oluşturulacağı, kendisinin bu doğrultuda tesislerde antrenman yapmaya devam edeceği ifade edildi. Bu arada bir talibi çıkması durumunda Aralık ayına kadar kiralanabileceği de ifade edildi.

'Beklentileri karşılayamadım ama...'

33 yaşındaki futbolcu da konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Kendisinden beklentileri karşılayamadığını itiraf eden Cristian Baroni yaptığı açıklamada şu sözcükleri kullandı: "Corinthians'taki ikinci dönemim beklendiği gibi geçmedi. Bunda yaşadığım sakatlıkların da etkisi oldu. Bununla birlikte çalışmaktan hiç bir zaman vazgeçmedim. Kendime güveniyorum ve üst düzey futbol için kendimi adamaya devam edeceğim."

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler