SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Flamengo-Botafogo derbisi öncesi çatışma! 1 taraftar hayatını kaybetti

Brezilya'da Flamengo ile Botafogo arasında oynanacak karşılaşma öncesinde çatışma çıktı. 1 taraftar hayatını kaybederken onlarca kişi yaralandı.

Brezilya Ligi’nde Rio de Janerio derbisi olarak adlandırılan Flamengo – Botafogo maçı öncesinde gerginlik hat safhaya ulaştı. İki takım taraftarları arasında yaşanan gerginlik silahlı çatışmaya dönüştü. 1 taraftarın hayatını kaybettiği olaylarda onlarca taraftar da yaralandı. Resmi kaynaklar da arabadan açılan ateş sonucu 28 yaşındaki Diego Silva dos Santos’un hayatını kaybettiğini doğruladı.

Olay pazar günü oynanacak Flamengo – Botafogo derbisinden önce gerçekleşti. Arabadan iki kişinin açtığı ateş büyük paniğe yol açtı. Pek çok kişinin yaralandığı saldırıda bir taraftar da göğsünden vuruldu. Hemen hastaneye kaldırılan Diego Silva dos Santos isimli taraftar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Konu ile ilgili açıklama yapan polis, bu saldırının sporla bağdaşmadığını, sporun dostluk ve barış getirmesi gerektiren bir oyun olduğunu söyledi.

Bu hazin olay sonrasında karşılaşan iki takımdan Flamengo, rakibini 2-1 mağlup etti.

Maçta Flamengo adına forma giyen Diego Ribas, galibiyet sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çok üzgünüz çünkü iş futboldan çıktı. Bu kavgaları eden insanlar tribünde bizim eş ve çocuklarımızla birlikte oturuyor. Rekabetin bir sınırı olmalı. Gördüğüm her olay benim kalbimi yaralıyor. Futbolun böyle olaylarla alakası yok."

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler