SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lugano'ya Türkiye şoku!

Uruguay Sanayi Bakanlığı, Türkiye'den ithal ettiği çimentonun iç pazara zarar verdiği gerekçesiyle Diego Lugano'ya, ürünlerine fiyat ayarı veren bir anlaşma imzalattı.

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Diego Lugano'ya ülkesi dur dedi. Atletico Madridli Diego Godin ile birlikte Cementos Charrua isimli bir şirket kuran Lugano, Türkiye'den çimento ithal ederek ülkesinde satmaya başlamıştı. Ancak bu ürünün maliyetleri tartışma konusu olan Lugano, Uruguay'daki çimento piyasasını alt-üst etmiş, haksız rekabete yol açtığı belirtilen şirket bakanlığa şikayet edilmişti.

Uruguay'ın çimento piyasasını düzenlemekle görevli olan devlet kuruluşu ANCAP, Lugano'nun şirketini bir anlaşma yapmaya zorladı. Taraflar arasında 90 günlük süreyi kapsayan bir iyi niyet anlaşması imzalandığı açıklandı. Anlaşmanın amacının, çimentoda ticari anlaşmalara varmak üzerindeki olasılıkları analiz etmek olduğu duyuruldu.

Üretim kapasitesini daha kârlı hale getirmenin ve sürdürülebilirliği sağlamanın yollarının aranacağına dikkat çekildi. Cementos Charrua'nın fiyatları aşağı çekmemesinin temin edilmesi de hedefler arasında gösterildi. Böylece Lugano'nun şirketinin Türkiye'den yaptığı ihracatın, ülkenin ulusal sanayisine zarar vermesinin önüne geçilmesi hedeflendi.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler