SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu gole 1 yıl ceza geldi

Asya Futbol Federasyonu 'kasıtlı olarak gol yemek'ten Kuzey Kore kalecisi Jang Paek-ho'ya ve teknik direktör Yung Jong-su'ya 1 yıl men cezası verdi.

Asya Futbol Federasyonu, tarihi bir karara imza attı ve Kuzey Kore'den bir antrenör ile bir futbolcuya 12 aylık men cezası verdi.

U 16 Asya Şampiyonası'nda Özbekistan ile Kuzey Kore arasında oynanan karşılaşmada, Kuzey Kore kalecisi Jang Paek-ho'nun rakip kalecinin degajından yediği gol tartışmalara neden olmuş ve karşılaşma ile ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Asya Futbol Federasyonu, soruşturmayı sonlandırdı ve Kuzey Kore kalecisi Jang Paek-ho'yu ve Kuzey Kore U 16 Teknik Direktörü Yung Jong-su'u 1 yıl spor müsabakalarından men etti. Asya Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada cezanın 'kasıtlı gol yemek' sebebiyle verildiği belirtildi. Ayrıca Kuzey kore Futbol Federasyonu'na 20 bin dolar para cezası ve 1 yıl süreyle turnuvalara katılmama cezası verdi.

Özbekistan, U 16 Asya Şampiyonası'nda Kuzey Kore'yi 3-1 yenmiş ve Kuzey Kore'nin yediği gol uzun süre futbol dünyasında konuşulmuştu.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler