SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Prosinecki Avrupa'yı salladı

Dünya Kupası Elemeleri’nde Çek Çumhuriyeti deplasmanında puanla dönen kardeş ülke Azerbaycan, Almanya gibi güçlü ekiplerin bulunduğu grupta 2. sıraya yükseldi. Henüz mağlubiyet yüzü görmeyen Azeriler’in bu başarısı Türkiye’de de büyük yankı uyandırdı.

A Milli Futbol Takımımız’ın henüz galibiyet alamadığı ve adeta tel tel döküldüğü 2018 Dünya Kupası Elemeleri’nde ‘kardeş ülke Azerbaycan inanılmaz işlere imza atıyor. Başında çok yakından tanıdığımız, bir dönem Kayserispor’u da çalıştıran Hırvat teknik adam Robert Prosinecki’nin bulunduğu ülke; Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Norveç gibi favori ekiplerin bulunduğu C Grubu’nda henüz mağlubiyet yüzü görmedi. San Marino ve Norveç’i deviren Azerbaycan, son olarak konuk olduğu Çek Cumhuriyeti deplasmanından puanla dönmeyi başardı.

PROSINECKI'NİN BAŞARISI

Maçlara genellikle 4-5-1 sistemiyle çıkmaya özen gösteren Prosinecki, aynı taktiği Çekler’e karşı da başarıyla sahneledi. Trabzonspor’dan tanıdığımız Ramil Sheydaev’le gol kovalayan Azerbaycan, güçlü rakibi ile golsüz berabere kalarak gruptaki puanını 7’ye yükseltti ve namağlup Almanya’nın ardından ikinci sıraya yerleşti. Karabağ Ağdam’ın 34 yaşındaki orta sahası Rashad Sadygov’un önderliğindeki Azerbaycan’ın bu başarısı, ülkemizde de büyük sevinçle karşılandı. Sosyal medyada kardeş ülkeye destek mesajları yağdı. Azerbaycan, gruptaki 4. maçında 11 Kasım’da Kuzey İrlanda’nın konuğu olacak. Tarihinde ilk kez bu kadar iddialı kadroyla Dünya Kupası’na gitmeyi hedefleyen ülke, maçtan galip ayrılması halinde Rusya’daki turnuva için önemli bir virajı geride bırakmış olacak.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler