SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sam Allardyce'tan Cenk Tosun için şok sözler!

Everton Teknik Direktörü Sam Allardyce, takımın Premier Lig'deki yerini güvene alıp, küme düşme hattından tamamen uzaklaşana kadar Cenk Tosun'u ilk 11 oynatmayacağını açıkladı.

İngiliz basınına açıklamalarda bulunan 'Big Sam' lakaplı hoca, 27 milyon poundluk yıldız isim Cenk Tosun'un fiziğini geliştirip İngiltere seviyesine getirmesi gerektiğini söyledi. Sezon sonlarına doğru Cenk'i ilk 11 başlatmayı düşündüğünü söyleyen Allardyce, önceliklerinin 40 puana ulaşıp ligdeki güvenli bölgeye geçmek olduğunu belirtti.

İşte Sam Allardyce'ın Cenk Tosun'la ilgili açıklamaları...

"Crystal Palace maçında Cenk Tosun'u nasıl oyuna alabilirdim? Sakatlıktan kaynaklı 2 değişiklik yapmak zorunda kaldım. Bir hücumcu daha alıp maçın 3-2'ye gelme riskini göze alamazdım. Tosun, Premier Lig'e uyum sağlamakta zorluk yaşıyor. Ocak'ta takıma dahil olan oyuncularda olan bir durum. Ligde sıkıntılı bir durumdayız. Ne zaman ligde güvenli sıralara yükseliriz, o zaman Cenk'i oyuna alıp neler yapabileceğini görebiliriz. Cenk'in gol atma konusunda yetenekleri açısından asla bir şüphem yok. Fakat bu golleri atabilecek kapasiteye gelmek, asıl zor olan bu. Dediğim gibi bizim için ilk öncelik Premier Lig'deki yerimizi sağlama almamız. O gün geldiğinde onu sahaya süreceğiz. Bu hafta sonunda Orta Doğu'da sıcak bir iklimde kampa gireceğiz. Bu ara onun kendini geliştirmesi için önemli bir fırsat. Kendisini çok çok iyi hazırlaması gerekiyor. Çünkü yağmur altında çamura batmış bir şekilde maç yaparken çok işine yarayacak."

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler