SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Golden Boy" Mbappe oldu! Emre Mor...

Sezon başında PSG'nin kadrosuna kattığı Kylian Mbappe, Avrupa'daki 21 yaş altı oyunculara verilen "Golden Boy" ödülünün sahibi oldu. Milli oyuncumuz Emre Mor, listede 8. sırada yer aldı.

Avrupa spor basını tarafından yılın en iyi performans gösteren 21 yaş altı futbolcusu için verilen "Golden Boy Ödülü"nün bu seneki sahibi, PSG'nin genç yıldızı Kylian Mbappé oldu. 18 yaşındaki Fransız futbolcu, rakipleri Gabriel Jesus ve Ousmane Dembele'yi geride bırakarak ödüle uzanmayı başardı.

Geçtiğimiz sezon formasını giydiği Monaco'nun Ligue 1'de şampiyon olmasına ve Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kadar yükselmesine önemli katkı sağlayan Mbappé, çıktığı 44 maçta 26 gol ve 14 asiste imza atarak futbol dünyasını büyülemişti. Bu sezonun başında ismi Avrupa'nın dev kulüpleriyle anılan genç futbolcu, PSG tarafından toplam 180 milyon euroluk satın alma opsiyonuyla Monaco'dan bir yıllığına kiralandı.

Neymar ve Edinson Cavani ile birlikte PSG'nin hücum hattında harikalar yaratan genç futbolcu, bu sezon şu ana kadar çıktığı 11 resmi maçta takımına 4 gol ve 4 asistlik katkı sağladı.

2003 yılında İtalya'nın Tuttosport gazetesi tarafından verilmeye başlayan ödüle ilk olarak, o dönem Ajax'ta forma giyen Rafael van der Vaart layık görülmüştü. İlerleyen yıllarda İngiltere, Almanya, İspanya, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerin de basın kuruluşlarının da oylama sürecine katıldığı ödülü geçtiğimiz yıl Portekizli Renato Sanches kazanmıştı.

EMRE MOR'A BÜYÜK ONUR
Milli Takım'ın geleceği Emre Mor, 2017 Golden Boy listesinde kendine ilk 10'da yer buldu. 2017 Golden Boy ödülü Kylian Mbappe'nin olurken Emre Mor da kendine listede yer buldu.

Borussia Dortmund'da istediğini bulamayan ve ardından Celta Vigo'ya transfer olan Emre Mor listede kendine 8. sırada yer buldu. Emre Mor, Celta Vigo forması ile çıktığı 6 maçta 1 gol kaydetti.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler