SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Open'a yıldız yağacak

Pazartesi günü başlayacak TEB BNP Paribas İstanbul Open, henüz ilk yılında birbirinden önemli isimleri ağırlayacak. Federer ve Dimitrov'un yanı sıra toprak kortun önde gelen isimleri İstanbul'da şampiyonluk için raket sallayacak.

Türkiye'de düzenlenen ilk ATP Dünya Turu turnuvası niteliğindeki TEB BNP Paribas İstanbul Open'da Roger Federer ve Grigor Dimitrov'un yanı sıra birçok ünlü isim korta çıkacak. Turnuvada bu iki yıldız dışında Latin Amerikalı etkili toprak kort oyuncuları ve bir dönem klasmanda ilk 10'a girmeyi başaran isimler dikkat çekiyor.

Federer ve Dimitrov'un başı çektiği listede yer alan Brezilyalı Thomaz Bellucci, ikinci baharını yaşayan Uruguaylı Pablo Cuevas ve Kolombiyalı Santiago Giraldo, Latin ateşini İstanbul'a getirecek.

Uruguaylı Pablo Cuevas, 2008 yılında partneri Luis Horna ile birlikte toprak kortun en büyük turnuvası olan Roland Garros'u çiftlerde kazanma başarısı göstermişti. Cuevas bu yılki tek şampiyonluğunu da Sao Paolo'da toprakta kazandı. Cuevas, Brezilya'da şampiyonluğa giderken, yarı finalde, İstanbulda seyredeceğimiz bir diğer oyuncu Santiago Giraldo'yu mağlup etmişti.

Brezilyalı Thomaz Bellucci, bu sezon her ne kadar istediği performansı sergileyemese de, 2010 yılında Roland Garros'ta oynadığı 4. tur ve kariyerinde kazandığı 3 toprak kort turnuvasıyla bu zeminin dikkat çeken isimlerinden biri.

27 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde Garanti Koza Arena'nın ev sahipliği yapacağı organizasyonda, iki eski ATP 8 numarası Mikhail Youzhny ve Jürgen Melzer de boy gösterecek isimler arasında.

Türk tenisçi Marsel İlhan da dünyaca ünlü bu raketlerle birlikte TEB BNP Parisbas İstanbul Open'da son derece değerli ATP puanları için ter dökecek. Bu yıl yakaladığı formla dünya klasmanında 77 numaraya kadar çıkan Marsel İlhan için kendi evinde oynuyor olmak büyük bir motivasyon kaynağı olacak.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler