Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    MSI 2018'de format güncellemesi

    Sezon Ortası Turnuvası'na (MSI) çok az kaldı! Etkinlik formatı hakkında merak ettiğiniz her şeyi buradan öğrenebilirsiniz.

    FORMATI ÖZET GEÇ:

    • MSI artık 14 profesyonel LoL liginin hepsinden temsilcilerin katılacağı 14 takımlı bir turnuva olacak.

    • Bölgesel seri başı yerleştirmeleri yapılırken, son iki yılın MSI ve Worlds sonuçları temel alınacak.

    • MSI 2018 sonuçları, Worlds 2018 bölgesel seri başlarını etkilemeye devam edecek.

    TAKIMLAR
    MSI 2018'de, 14 takım birden fazla aşamada yarışacak. Aşağıdaki bölgelerin son mevsiminde (Kış Mevsimi ya da 1. Mevsim) şampiyon olan takımlar, MSI 2018'e katılacak:

    Brezilya (CBLOL)
    Çin (LPL)
    Bağımsız Devletler Topluluğu (LCL)
    Avrupa (EU LCS)
    Japonya (LJL)
    Kore (LCK)
    Latin Amerika Kuzey (LLN)
    Latin Amerika Güney (CLS)
    Kuzey Amerika (NA LCS)
    Okyanusya (OPL)
    Güneydoğu Asya (GPL)
    Vietnam (VCS)
    Tayvan, Hong Kong, Makao (LMS)
    Türkiye (ŞL)

    YERLEŞTİRME

    Bu yıl bölgesel takım yerleştirmeleri yapılırken, son iki yılın MSI ve Worlds sonuçları temel alınacak. Worlds yılın en önemli turnuvası olduğu ve daha fazla takım katıldığı için Worlds sonuçlarına MSI sonuçlarından daha çok öncelik veriyoruz. Ayrıca yeni sonuçlar takımların o anki gücünü daha iyi gösterdiğinden, eski sonuçlardansa yeni sonuçlara öncelik veriyoruz. Turnuva sonuçlarını, rakip ya da oyun skorları ne olursa olsun ulaşılan aşamaya göre değerlendirdik. Bu yöntemle son iki yılın verilerinden elde ettiğimiz sonuç şu oldu:

    Vietnam'ın da eklenmesiyle MSI 14 bölgeden oluşan bir etkinlik haline geldi. Ön eleme aşaması yine 10 takımdan oluşacak, yani kalan 4 bölgenin takımları grup aşamasından başlayacak. Geçtiğimiz 2 yılda en iyi performans göstermiş olan 4 bölge Kore, Çin, Avrupa ve Kuzey Amerika. LMS geçtiğimiz yılın MSI'ında çok iyi yarışmış olsa da; Worlds 2017, Worlds 2016 ve MSI 2016'da Kuzey Amerika'nın gerisinde kaldı. Bu nedenle LMS geçen yılki gibi ön elemelerin 2. turundan başlayacak.

    Vietnam da ön elemelerin 2. turundan başlayacak. Vietnam, Worlds 2017 ön eleme ve grup aşamalarındaki performansıyla MSI 2017 grup aşamasında gösterdiği performans sayesinde Brezilya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Japonya, Latin Amerika Kuzey, Latin Amerika Güney, Okyanusya, Güneydoğu Asya ve Türkiye takımlarının önüne geçti. Türkiye haricinde tüm bu ülkeler Vietnam'ın bariz bir şekilde gerisinde kaldı. Türkiye ise Worlds 2017'de Vietnam'la başa baş gitti ama MSI 2017'de daha zayıf bir performans sergiledi.

    Ön eleme gruplarının birincileri, ön eleme finallerine ilerleyerek LMS'e ya da Vietnam'a karşı 5 maçlık bir seri oynayacak. Bu maçların galipleri ön eleme aşamasından çıkarak grup aşamasında Kore, Çin, Kuzey Amerika ve Avrupa takımlarına karşı mücadele edecek. Grup aşaması 2017'dekiyle aynı olacak. Yani 6 takım tek maç üzerinden çift devreli lig usulü yarışacak. İlk dörde kalan takımlar 5 maçlık serilerin oynanacağı final aşamasına çıkacak.

    WORLDS 2018 ÜZERİNDEKİ ETKİLER

    Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da MSI'ın sonuçları Worlds 2018'deki bölgesel seri başı yerleştirmelerini etkileyecek.

    2017'ye benzer şekilde, MSI'da başı çeken bölgeler Worlds Grup Aşaması'nda 4 seri başı olma şansını elde edecek. Ek olarak Brezilya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Japonya, Latin Amerika Kuzey ve Güney, Okyanusya, Güneydoğu Asya, Türkiye ve Vietnam arasından en yüksek dereceyi alan ülke ya da bölgenin takımı grup aşamasından başlayacak. Bu ülke ya da bölgelerden iki tanesi MSI'da ilk dörde girerse, her ikisinin de takımları grup aşamasında seri başı olarak başlayacak ve ön elemeler buna göre ayarlanacak. Çin, Avrupa, Kore veya Kuzey Amerika arasından en kötü performans gösteren ülke ya da bölgenin 2. takımı Worlds ön elemelerine düşürülecek.

    MSI 2018'in başlangıcı 3 Mayıs'taki Ön Eleme aşamasıyla olacak, bölgemizin Kış Mevsimi Şampiyonu'nun da katılacağı bu aşamayı kaçırmayın!

    Kaynak: https://tr.lolesports.com/tr/makaleler/2018-sezon-ortasi-turnuvasi-format-guncellemesi

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler