Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Nefes kesen final fnatic'in

    IEM Katowice'de büyük ödülün sahibi FaZe'i 3-2 mağlup eden fnatic oldu.

    Büyük bir görkemle başlayan IEM Katowice 2018 büyük finalinde ilk harita Cache oldu. KRIMZ'in ninjasıyla başlayan harita, sonrasında ilk yarı boyunca NiKo ve rain'in müthiş oyunlarıyla FaZe Clan lehine gelişti. JW'nun çabalarıyla maça tutunmaya çalışsa da fnatic, GuardiaN'ın da öne çıkmaya başlamasıyla ilk yarıyı 11-4 geride bitirmekten kurtulamadı. İkinci yarıda da durum değişmedi ve büyük finalin ilk haritası 16-5 tamamlandı.

    Fnatic'in tercih ettiği ilk harita olan Inferno'da büyük finalin adına yakışan bir mücadele seyrettik. Olofmeister ve arkadaşları bu haritaya da çok hızlı başlayarak bir anda durumu 9-2'ye getirseler de, bu noktadan sonra flusha, KRIMZ ve Lekr0'nun müthiş performanslarıyla alınan 4 ellik seri fnatic'i ipten aldı. Belki de bütün büyük finalin ilk kırılma anı burasıydı. 9-6 (FaZe) geçilen ilk yarı sonrasında karşılıklı raunt kayıpları olsa da 13-9'dan sonra 6 rauntluk seriyle fnatic geri dönüşe imza attı. 15. sayıya ulaştıktan sonra fnatic takımı rakibine engel olamadı ve maç uzatmaya gitti. İki takımın da çok dikkatli ve ayaklarını yere basarak oynadığı uzatma devreleri 7-5 sonuçlandı ve fnatic takımı 22-20 bu haritayı kazanmış oldu. Seriye de eşitlik geldi.

    Maçın 3. haritası Overpass'de çok ilginç bir durumla karşı karşıya kaldık. CT olarak haritaya çıkan fnatic ekibi mücadeleye çok sert başladı. flusha, KRIMZ, Lekr0 üçlüsü yine iş başındaydı. Durum bir anda 6-0'a geldi. Durumun ilginçliği burada beliriyor. Bu noktadan sonra FaZe Clan, 7 rauntluk bir seri kazanıp bir anda öne geçti. FaZe'in maçı kolay kolay bırakmayacağını ve yine büyük bir mücadele olacağını düşünürken bu kez de olayın tam tersiyle karşılaştık. Bu kez de fnatic takımı ilk yarının son 2 rauntuyla birlikte ikinci yarının tamamını kapsayan 10 rauntluk bir seri gösterdi bizlere. Özellikle T tarafında İsveçlilerin performansı görülmeye değerdi. Cache'de GuardiaN'ın yaptıklarını bu kez flusha çok daha iyi yapıyordu. Bu 10 rauntluk seriyle fnatic bu haritayı da 16-7 kazandı ve seride öne geçti!

    Dördüncü harita olan Mirage'ye yine hızlı başlayan taraf FaZe oldu. Büyük finalin hiçbir haritasında olmadığı gibi burada da takımlar dengeli bir başlangıç yapmadılar. Rakibini bomba alanlarına sokmamaya yemin etmiş olan FaZe, bir anda durumu 8-1'e getirdi. Bu noktadan sonra en azından uzun raunt serilerine engel olmaya çalışan fnatic, JW'nun çabasıyla birkaç raunt alsa da ilk yarının 11-4 bitmesine engel olamadı. İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf FaZe oldu fakat fnatic CT tarafında başarılı 3 retake yaptığı 7 ellik seriyi kazanınca maça tekrar ortak oldu (13-11) FaZe Clan bu noktadan sonra toparlanıp son 3 eli hanesine yazdırınca harita 16-11 bitti, büyük finale tekrar eşitlik geldi!

    İzleyenleri nefes nefese bırakan büyük mücadelede her şeyin belli olacağı son harita olan Train, müthiş heyecanla başladı. Yine ilk anlarda FaZe takımının baskısı hissedilse ve GuardiaN-NiKo ikilisiyle durum 6-2'ye gelse de CT tarafında maça alışıp başarılı savunmalar yapmaya başlayan fnatic, ilk yarı biterken 7. elini hanesine yazdırmayı başardı. FaZe takımı başarılı bir tabanca retake'i ve bir anti-eco ile 10. sayısına ulaşmış olsa da fnatic 6 sayılık bir seriyle rüzgarı kendi yönüne çevirdi. Fakat ne yazık ki bu noktadan sonra fnatic takımı momentumu kaybedip FaZe'in bir geri dönüş daha yapmasına olanak tanıdı. Haritanın 30. rauntuna girilirken FaZe'in 15-14'lük üstünlüğü, son rauntta fnatic'in büyük bir özveriyle maça tutunması görülmeye değerdi. Uzatmaya giden son haritada, fnatic rakibine tanıdığı galibiyet şansını FaZe'in iyi değerlendirmemesi neticesinde cezayı kesti ve haritayı 19-17, maçı da 3-2 kazandı.

    7 saat süren yürekleri hoplatan bu büyük final neticesinde fnatic takımı Intel Extreme Masters Katowice 2018 kupasını ve $250.000 ödülü cebine koydu. Akıllardaysa finalin müthiş atmosferi ve 2 dev takımın büyük mücadelesi yer etti. (Sporx)

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler