SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faciaya ramak kaldı

Fransa'da yapılan "Paris Rube" bisiklet yarışında kazanan "John Degenkolb" oldu. Yarış esnasında hemzemin geçitteki bariyerler kapandıktan sonra bisikletçilerin geçmesi ise büyük tartışma yarattı.

Bisiklette bahar klasikleri arasında yer alan Paris-Roubaix (Paris-Rube) yarışı Fransa'da koşuldu.. 252 km'lik bu zorlu yarışı Alman sprinter John Degenkolb kazandı. Degenkolb, yarışın son bölümünde atak yaparak Freg van Avermaet ve İv Lampaert'i yakaladı. Alman bisikletçi bu ikiliyi geçerken, mücadeleye dört bisikletçi daha katıldı ve Rube Velodromu'na 7 kişilik bir grup önde girdi. Rakiplerine geçit vermeyen Degenkolb'u, Zdenek Stibar takip etti. Greg van Avermaet ise üçüncü sırada yer aldı. Geçen ay Milan-San Remo'da zafere ulaşan Degenkolb, Paris'teki başarısının ardından 1896'dan bu yana aynı sezon içinde her iki yarışı da kazanan ilk Alman bisikletçi olarak tarihe geçti.

Yarış sırasında parkur üzerinde bulunan hemzemin geçitteki bariyerler kapandıktan sonra bisikletçilerin geçmesi ise tartışma yarattı. Bazı bisikletçiler, trenin gelmesine saniyeler kala kapalı bariyerlerin altından geçerken, arkada kalan bisikletçiler trenin geçmesini bekledi. Bunun üzerine Fransa Devlet Demiryolları, kapalı bariyerlerin altından geçen bisikletçiler hakkında soruşturma başlatılması için emniyetle temasa geçti.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler