SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Olimpiyatlarda tarihe geçen protesto

2016 Rio Olimpiyatları'nda Ikhtiyor Nazruzov ile Ganzorigiin Mandakhnaran arasında yapılan bronz madalya müsabakası tarihe geçti. İşte nedeni:

Rio Olimpiyatları’nın son gününde yapılan güreş müsabakalarında ilginç bir an yaşandı. Erkekler serbest stil 65 kiloda bronz madalya mücadelesinde Özbekistanlı Ikhtiyor Nazruzov ve Moğolistanlı Ganzorigiin Mandakhnaran karşı karşıya geldi. Mücadelenin bitmesine 5 saniye kala 7-6 önde giren Mandakhnaran, müsabaka bitmeden rakibinden kaçarak sevinmeye başladı. Süre dolunca maçı ve bronz madalyayı kaznadığını zanneden sporcu hakem tarafından 1 ihtar ceza puanı aldı. Skor böylece 7-7 oldu. Ancak rakibinin aldığı ceza puanıyla maçı kazanan Ikhtiyor Nazruzov bronz madalyanın sahibi oldu.

O anları daha da ölümsüz kılan sahneler ise bu dakikalardan sonra yaşanmaya başladı. Sporcularının hareketlerine ve hakemin verdiği cezaya sinirlenen Mandakhnaran’ın antrenörleri protesto amacıyla minderde soyunmaya başladı. Sadece çamaşırlarıyla kalan iki hoca bir müddet sonra toparlanarak yerlerine döndüler ama hakemden ceza almaktan kurtulamadılar.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler