SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kenan Sofuoğlu'ndan Osman Gazi Köprüsü'nde ilk ve son rekor

Kenan Sofuoğlu, Osman Gazi Köprüsü'nün 400 kilometrelik hıza ulaşarak ilk ve en hızlı geçişini yaptı.

Milli sporcu Kenan Sofuoğlu, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en büyük ayağını oluşturan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açılacak Osman Gazi Köprüsü’nde 400 kilometre hıza ulaşarak Kawasaki H2R model motosikletle en yüksek hıza ulaşan isim oldu.

Kawasaki tarafından onaylanan geçiş ile Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu, 400 kilometrelik hıza ulaşarak Osman Gazi Köprüsü’nün ilk ve en hızlı geçişini yaptı. Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu’nun Dünya Supersport Şampiyonası’nda yarıştığı takımı Kawasaki tarafından da onaylanan hız denemesi, köprünün resmi açılışından önce hava koşullarının en uygun olduğu sabahın erken saatlerinde özel izinle gerçekleştirildi.

Kenan Sofuoğlu, fabrika ayarlarına göre en yüksek hızı 380 kilometre olan ve orijinal ayarlarını koruyararak küçük değişiklikler yapılan motosikletle 400 kilometre hıza ulaşarak bu alanda kayda geçen en yüksek hızın sahibi oldu. Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu, bu özel hız denemesinde 1.5 kilometrelik köprüyü 30 saniyenin altında geçerek Osmangazi Köprüsü’nün de ilk ve en hızlı geçişini gerçekleştirdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler