SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çağla Büyükakçay Roland Garros'ta 2. tura yükseldi

Roland Garros'ta ana tabloya kalarak bir ilki gerçekleştiren Çağla Büyükakçay Belaruslu rakibini de yenerek ana tabloda 2. tura yükseldi.

Avustralya Açık, Wimbledon ve ABD Açık ile tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Roland Garros'un ana tablo maçları başladı.

Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu, Roland Garros'ta elemeleri geçerek "bir grand slamde ana tablo maçına çıkan ilk Türk kadın tenisçiler" olmuştu.

Dünya 85 numarası Çağla, ilk turda dünya 100'üncüsü Belaruslu Aliaksandra Sasnovich ile karşılaştı.

Karşılaşma iki kez yağmur nedeniyle durduruldu. İlk seti 7-5 kaybeden Çağla'nın maçında ikinci set 5-5 iken müsabaka yağmur dolayısıyla ertelendi. İki saatten fazla aradan sonra tekrar başlayan maçın ikinci seti Çağla'nın üstünlüğüyle 7-6 sona erdi. Üçüncü set 2-1 Belaruslu sporcunun üstünlüğüyle devam ederken, yağışın artması dolayısıyla maç ertelendi.

Maça bugün kaldığı yerden devam edildi

Çağla Büyükakçay, dün yağmur nedeniyle ertelenen maçta, Sasnovich karşısında son seti 6-2 alarak maçtan 2-1 galip ayrıldı ve tarihinde ilk kez katıldığı ve ana tabloya kaldığı Fransa Roland Garros Tenis Turnuvası'nda 2. tura yükseldi.

[Formula'da inanılmaz kaza](https://www.mynet.com/formulada-inanilmaz-kaza-96801-myspor)


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler