SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya’da pole Nico Rosberg’in

2016 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın dördüncü yarışı Rusya Grand Prix’sine, Mercedes’in pilotu Nico Rosberg ilk sırada başlayacak.

Hermann Tilke’nin tasarladığı pist 5.872 km’lik uzunluğu ile Spa ve Silverstone’dan sonra F1 takviminin en uzun üçüncü pisti olma özelliğini taşıyor. Rusya Grand Prix’i 53 turdan oluşuyor.
Sezonun ilk üç yarışını kazanan Mercedes pilotu Nico Rosberg 1.35.417’lik derecesiyle yarınki yarışta ilk sıradan start alacak. Takım arkadaşı Lewis Hamilton yaşadığı vites kutusu sorunu sebebiyle onuncu sıradan başlayacak.

Ferrari takımından Sebastian Vettel en iyi ikinci zamanı yapsa da vites kutusu değiştirdiği için 5 sıra geriye düşürülecek. Kimi Raikkonen ise 1.36.663 ile dördüncü sıradan yarışa başlayacak.
Rusya Grand Prix’sinde Williams takımından Valtteri Bottas 1.36.536 ile üçüncü sıradan start alırken takım arkadaşı Brezilyalı Felipe Massa ise 1.37.016 ile beşinci en hızlı turun sahibi oldu.
Red Bull’un Avustralyalı pilotu Daniel Ricciardo altıncı, Force India’nın Meksikalı pilotu Sergio Perez ise yedinci sırada sıralama turlarını tamamladı.
Sebastian Vettel’in 5 sıra grid cezasıyla birlikte Bottas, Raikkonen, Massa, Ricciardo ve Perez bir sıra yukarıya çıkacak.
Pazar günü TSİ 15.00’de başlayacak Rusya Grand Prix’sindeki sıralama turları sonucuna göre pilotlar ve dereceleri :


Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler