SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sinan Şamil Sam öldü iddiasına yanıt

Güreş Federasyonu eski Başkanı Hamza Yerlikaya, Sinan Şamil Sam'ı hastanede ziyaret etti.

Karaciğer yetmezliği bulunan, bir süredir tedavi gören Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam'ın geçtiğimiz günlerde böbrek yetmezliğinin de başladığı ve yoğun bakım servisine alındığı bildirilmişti. Sancaktepe Via Hospital'in yoğun bakım servisinde tedavisi süren Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam'ı ziyaret eden Olimpiyat Şampiyonu eski milli güreşçi ve Federasyonun eski Başkanı Hamza Yerlikaya, Instagram hesabından Sam'ın hasta yatağındaki fotoğrafını paylaşarak altına 'Sadece DUA' ifadesini kullandı.

'Sam öldü mü?' iddialarına ailesinden yanıt

Uzun süredir karaciğer yetmezliği ile savaşan Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam hakkında çıkan asılsız ölüm haberleriyle ilgili sporcunun ailesinden açıklama geldi. Şampiyon sporcunun İstanbul’da özel bir hastanede tedavisinin devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, hastane ya da aile tarafından açıklanmayan ölüm haberlerine itibar edilmemesi istendi.

İki kez Dünya, sekiz kez de Avrupa Şampiyonu olan efsane boksörün işadamı amcası Talat Sam, son dönemlerde ardı ardına çıkan ölüm haberlerinin acılarını daha da artırdığını belirterek, bu tür haberlerin Sinan Şamil’in moral ve motivasyonunu da zedeleyerek tedavi sürecini olumsuz etkilediğini söyledi.

Sinan’ın 5 yıldan bu yana karaciğer yetmezliği ile savaştığını anlatan amca Talat Sam, şu açıklamada bulundu: “Başta bizler olmak üzere tüm sevenleri Sinan için elinden geleni yapıyor. Sinan’ın tedavisi şuan İstanbul’da devam ediyor. Doktoru Adnan Bağrıaçık başta olmak üzere tüm sağlık ekibi Sinan için yoğun bir mesai harcıyor. Sinan’ın karaciğer yetmezliğinin yanı sıra böbrek yetmezliği de başgösterdi. Bu nedenle doktorunun gerek gördüğü durumlarda gözetimi yoğun bakımda devam ediyor. Ama Sinan’ın her yoğun bakıma alınışının ardından çıkan ‘öldü’ haberleri hem gerçeği yansıtmıyor hem de bizi çok üzüyor. Kamuoyundan ricamız; bu konuda bizden ya da Sinan’in doktorundan bir açıklama gelmediği sürece bu tür asılsız iddialara inanmamaları. Sinan Şamil Sam, Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli sporculardan biri. O bir zamanlar başarılarıyla herkesi mutlu etti. Sinan’ın şimdi sevenlerinin duasına ihtiyacı var. İnşallah Sinan yeniden eski sağlıklı günlerine kavuşur ve ülkemiz sporu için en iyi şekilde hizmet etmeye devam eder.”

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler