SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kırkpınar Güreşleri'nde altın kemer Orhan Okulu'nun oldu

Edirne'de düzenlenen 654. Tarihi Kırkpınar Güreşleri finalinde hemşehrisi eski başpehlivan Osman Aynur'u yenen Antalyalı Orhan Okulu ilk kez altın kemerin sahibi oldu.

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık final müsabakası ile tamamlanırken finalde iki Antalyalı pehlivanın mücadelesini Orhan Okulu kazanarak altın kemerin sahibi oldu.

Edirne Sarayiçi Güreş Sahası'nda tamamlanan güreşlerde sonucu en çok merak edilen başpehlivanlık güreşlerinde Antalyalı Orhan Okulu ile Osman Aynur final mücadelesinde karşı karşıya geldi.

2013 yılı başpehlivanı Antalyalı İsmail Balaban'ı yarı finalde yenerek adını finale yazdıran yine Antalyalı Orhan Okulu ile yine yarı finalde Samsunlu Serhat Balcı'yı yenen Antalya'dan Osman Aynur arasındaki final adeta nefesler tutularak izlendi. Cazgırların nağmeleri, davul ve zurnanın eşliğinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın başarı dilekleriyle çayıra salınan iki pehlivan mücadelenin başında kontrollü güreşmeyi tercih ettiler. Karşılıklı elense ve tırpanlarla geçen güreşte zaman zaman hareketler sertleşince meydan hakemi ikazda bulundu.

Başpehlivanlık final müsabakasında pehlivanların bugün üçüncü güreşlerine çıkmaları ve havanın beklenenin üstünde sıcak olmasından dolayı yorgunluk nedeniyle durgun geçmesine seyirciler zaman zaman ıslıklarıyla tepki gösterdiler. İki pehlivan yenişmeli 30 dakikalık sürede 2-3 kez yere düşerken birbirlerine de üstünlük sağlayamadılar ve final 5 dakikalık puanlamaya geçildi.

İki pehlivan arasındaki 5 dakikalık puanlamada da yenişme olmadı ve altın puan uygulamasına geçildi. Bu sürede Osman Aynur pasif güreştiği için Kule Hakem Heyeti'nden ilk ihtarını aldı. Altın puan uygulamasında etkili olan Orhan Okulu, Osman Aynur'u da yenerek 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler