SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Formula E'de zafer Nelson Piquet'in!

Formula E’nin ilk sezonunda şampiyonluğa Nelson Piquet Junior ulaştı. Brezilyalı pilotu, Sebastien Buemi ve Di Grassi izledi.

Formula E’de ilk sezonunun son yarışı Londra’da koşuldu.

Sezonun 11. ve son yarışında kazanan Sam Bird oldu. Sıralama turlarındaki yağmur nedeniyle şampiyonluk adaylarından Buemi’nin 5. Di Grassi’nin 11., Piquet Jr.’ın 16. sıradan başladığı yarışta Venturu Racing’den Stephane Sarrazin polede başladığı mücadeleyi baştan sona önde götürerek serinin son mücadelesinde kendisi ve takımı adına ilk zaferini kazandı. Fakat son turda enerjisini aştığı için 49 sn ceza alınca Sam Bird liderliği devraldı.

Dragon Racing pilotları Jerome D’ambrosio ve Loic Duval, son yarışta takımlarına duble podyum keyfi yaşatıp 2. ve 3. olurlarken 4.’lük Buemi’ye sert savunmasıyla dikkat çeken Bruno Senna’nın oldu. Sebastian Buemi, kağıt üzerinde büyük avantajla başladığı yarışta spin atıp Senna’ya geçildikten sonra Piquet Jr.’ın yükselmesiyle şampiyonluğu 1 puan fark ile kaybetti.

Nelson Piquet Jr. 144 puanla Formula E'de seriyi ilk sırada tamamlayarak şampiyonluğunu ilan etti. Brezilyalı pilotu 143 puanla Buemi, 133 puanla Di Grassi izledi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler