SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Maratonu'nda birinciler belli oldu

36’ncı İstanbul Maratonu’nu erkeklerde Faslı atlet Hafid Chani kazandı. Kadınlarda ise zafer Etiyopya'dan Amane Gobena'nın oldu. 

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) altın kategori maratonlar listesinde yer alan 42 kilometre 195 metrelik yarışı erkeklerde Faslı Hafid Chani kazandı.

28 yaşındaki sporcu, parkuru 2 saat 11 dakika 56 saniyede tamamladı.

Kadınlarda ise zafer, 2012'de ikinci gelen Etiyopyalı atlet Amane Gobena'nın oldu.

Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başlayan maratonun start noktasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

Bakan Kılıç, start öncesi yaptığı açıklamada katılımcılara başarılar diledi. Topbaş ise artık İstanbul Maratonu'nun dünya maraton sıralamasında önemli bir yere geldiğini belirterek, "Bugün İstanbul aşkına koşulacak. İstanbul iki kıta arasında güzel bir kent. Bu güzelliği hep beraber yaşayacağız" dedi.

Atletler, Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inip, sahil yolundan Karaköy'e ulaştı.

Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelen maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya indi. Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'e çıktı. Atletler, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı"nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşı'nın arasında yarışı tamamladı.

Kazanana 50 bin dolar

Maratona bu yıl 118 ülkeden sporcular kayıt yaptırdı. Maraton, 15 ve 10 kilometre koşularına 25 bine yakın atletin kayıt yaptırdı. Yarışta birinci gelenler 50'şer bin dolar para ödülü kazandı. ikincilere 25'er, üçüncülere 15'er, dördüncülere 10'ar, beşincilere 8'er bin dolar ödül veriliyor. Koşuda Türk sporcular arasında ilk sırada yer alan atletler 20'şer bin dolar aldı. Bu kategoride ikinci Türk atletler 10'ar bin ve üçüncüler de 5'er bin dolar alıyor.

Organizasyonda en yüksek katılımın olduğu Halk Yürüyüşü ise saat 09.30'da başladı. Anadolu yakasında Altunizade Köprüsü'nün altından başlayan 8 kilometrelik yürüyüşü katılımcılar, Avrupa yakasında Dolmabahçe'de tamamladı.

Daha önce Avrasya Maratonu adıyla düzenlenen organizasyon, bu seneden itibaren İstanbul Maratonu adıyla anılıyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler