SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hırsızlık yapan yüzücü ihraç edildi

Japon yüzücü Naoya Tomita, Güney Koreli bir gazetecinin kamerasını çaldığı gerekçesiyle organizasyondan men edildi.

17. Asya Oyunları'nda mücadele eden Japon yüzücü Naoya Tomita, Güney Koreli bir gazetecinin kamerasını çaldığı gerekçesiyle organizasyondan ihraç edildi.

Japonya Olimpiyat Komitesi'nin (JOC) yaptığı açıklamada, polis tarafından sorgulanan ve yaklaşık 5 bin avroluk kamerayı çaldığını itiraf eden 25 yaşındaki Tomita'nın, komite tarafından Japonya'nın Asya Oyunları kafilesinden çıkarıldığı bildirildi.

JOC delegelerinden Tsuyoshi Aoki, daha önce Japon bir sporcunun böyle bir olaya karıştığını hatırlamadığını kaydederek, olaydan dolayı derin bir üzüntü duyduklarını ifade etti. Tomita'nın suçunu itiraf ettikten sonra kendilerinden özür dilediğini de aktaran Aoki, buna rağmen aldıkları karar gereği sporcularını ihraç ettiklerini belirtti.

Güney Kore'nin Incheon kentinde 14 Eylül'de başlayan ve 4 Ekim'de sona erecek Asya Oyunları'nda, erkekler 100 metre kurbağalama finalinde havuza giren Tomita, dördüncü sırayı elde etti. Japon sporcu 2010 Asya Oyunları ve 2010 Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 200 metre kurbağalamada ülkesine altın madalya kazandırmıştı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler