SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sinan Şamil Sam karaciğer bekliyor

Bazı sporlar vardır ismini bir yerde okuduğunuzda veya televizyon izlerken karşınıza çıktığında sadece bir isim aklınıza gelir. Boks da benim için bu kategorideki sporlardan… Belki aklıma dünyadan sadece bir isim gelmiyor ama Türkiye’deki isim çok net: Sinan Şamil Sam…

Takvimler 20 Kasım 2004’ü gösterdiğinde sadece bizler değil tüm dünya ona hayran oldu… ‘Boğazın Boğası’ Almanya'nın Kempten kentinde Rus boksör Denis Bakthov’u 10. raundda nakavt ederek WBC klasmanında 'Dünya Kıtalararası Ağırsıklet Boks Şampiyonu oldu…

Ancak bu başarıdan sonra en önemlisi bunu korumaktı. 22 Şubat 2005’te Lawrence Clay-Be’yi, 11 Haziran 2005’te Peter Okhello’yu yenerek unvanını korudu… Ancak 12 Kasım 2005’te Rus Oleg Maskaev’e kariyerindeki toplam 4 yenilgiden birini yaşayarak unvanını kaybetti

Ve sonrasında kötü günler arka arkaya gelmeye başladı… Son darbe 2010 yılında vuruldu… Boğaz’ın Boğası, karaciğer yetmezliği sebebiyle yoğun bakıma alındı. Uzun süre devam eden tedaviler sonrasında taburcu olan Şamil Sam, şimdilerde yeni bir karaciğer bekliyor.

Şampiyon olduğu yıllarda 114 kg olan şampiyon sporcu, şu anda tam 140 kilo… Sonradan aldığı 26 kilonun kendisini çok zorladığını söyleyen Şamil Sam, gününün çoğunu güvercinleri ile geçiriyor.

İşte 40 yaşındaki şampiyon sporcunun yaşadıkları…

“DOĞUŞTAN HEPATİTİM”
Ben doğuştan hepatitim, taşıyıcıyım. Bir hepatit hastasının da devamlı dinlenmesi gerek. Ben dinlendim mi? Hayır. 20 yıl boks yaptım. Almanya’da yaşadığım yıllarda steroid(Özellikle sporcuların tercih ettiği, performans arttırıcı madde) kullandım. İşte tüm bunların sonucunda bu hastalıkla boğuşuyorum.””

“UYGUN CİĞER BULUNDU AMA OLMADI”
1 yıldır nakil bekliyorum. Kadavra ve uygun ciğer bekleniyor. Akrabalardan kız kardeşim ile uygunluk oldu ancak aradaki yüksek kilo farkından dolayı nakil gerçekleşmedi. Beklemeye devam ediyorum. Normal hayatımı sürdürmeye devam ediyorum. Güvercinlerimi uçurup zaman geçiriyorum.

“HER ŞEY BANA BAĞLI”
Doktorlar ‘şu kadar ömrün kaldı’ demediler. Zaten doktorların da bir şey söylemesi pek de önemli değil. Her şey bana, benim yaşamıma bağlı. Allah’ın dediği olur.”

“ÖNCELİK ASLA İSTEMEM”
Organ nakli için kimseden öncelik istemedim istemem de. Başka insanların hayat şanslarını asla çalmak istemem. Ölümse ölüm. Sıram gelince, uygun organ bulununca nakil yapılır.

“İYİ BESLENMEM LAZIM”
İstanbul’daki Ahmet Cömert Turnuvası’na gelmedim. Zaten neden geleyim ki davet de gelmedi. Oraya tribünde oturmak için mi gideceğim. Hem zaten orada düzgün beslenemem de. Benim çok dikkatli beslenmem lazım. Sadece ıspanak, pırasa, mantar, bezelye, bamya ve fasulye gibi yiyecekler yemeliyim.

“FEDERASYON BAŞKANI İLE DÜŞMANIZ”
Ben kimseden ne maddi ne de manevi bir yardım gördüm. Zaten Federasyon başkanı ile de düşmanız. Kendisi başkanlıktan anlamayan biri.

“TÜRK BOKSU BİTTİ”
Türkiye’de boks bitmiş durumda, yerlerde sürünüyor. Sadece kadın boksuna umut bağlanmış. Dünyada kadın boksör diye bir şey yoktur. Ama biz onlara umut bağladık. (hürriyet)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler