SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Almanya'dan zaferle döndü

Stihl Timbersports 2013 Dünya Şampiyonası Almanya’nın Stuttgart kentinde gerçekleştirildi.

Stihl Timbersports 2013 Dünya Şampiyonası, Almanya’nın Stuttgart kentinde Porsche Arena`da 25 ve 26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi.

Şampiyonaya katılan 23 ülke ve 120 sporcu ilk gün takımlarda ikinci gün ferdilerde altın madalya için mücadele etti. Yarışma için satışa çıkarılan 10.000 bilet iki hafta öncesinden satıldı.Geçen Pazar hazırlık çalışmaları başlayan organizasyonda 15 tırdan oluşan malzeme ve 15 ton ahşap malzeme kullanıldı.

Türk takımı İngiltere’nin sadece 1 saniye gerisinde Avrupa’nın en iyi 3. Takımı oldu. Şampiyonada Dünya Sıralamasında ise geçen seneninde birincisi olan Yeni Zellanda şampiyonluğunu korurken, Amerika ikinci,Avusturalya üçüncü olurken Türk Takımı 7.sıraya oturdu.

İlk gün A grubunda yer alan Türkiye 1 dakika 22 saniyelik derecesi ile Danimarka, Romanya, Benelux, Macaristan, Norveç, İsveç ve Polonya’yı geride bırakarak Çek Cumhuriyeti’nin ardında grup ikincisi olarak ön elemelere girmeden ilk sekiz takım arasına girmeyi başararak tüm dikkatleri üzerine çekti. B Grubu'nda ise Ulusal Çaylak Takımı, Alman Çaylak Takımı, İtalya, İrlanda, İspanya, Avusturya, İngiltere, Fransa, Kanada, Almanya, Avusturalya, İsviçre, Yeni Zellanda ve Amerika yer aldı.

23 takımdan 11 takımın elendiği zamanlama yarışlarından sonra ikili eleme yarışları başladı. Türkiye çeyrek finallerde yarışmak için Dünya Şampiyonasına katılan 23 ülkenin en iyi 22 yaş ve altı atletlerinden oluşan çaylak takımı ile eşleşti. 1 dakika 43 saniyeye karşılık 1 dakika 27 saniye derece elde eden Türk Takımı çeyrek finallere kaldı. Çeyrek finallerde geçen senenin ve bu seneninde Dünya Şampiyonu Yeni Zellanda takımı ile eşleşen Türk Takımı 26 saniye ile Yeni Zellandaya karşı kaybetsede bir dakika 18 saniyelik derece ile Türkiye Rekoru kırdı ve tüm takımlara gelecek senelerde karşılarında nasıl güçlü bir takım bulacaklarına dair sinyaller verdi.

Türk Takımının kaptanı Murat Baş, Alman muhabirlerin sorusu üzerine “bu bizim ikinci Dünya Şampiyonamız. Çok iyi bir derece yaptık. Stuttgart’taki ambians muhteşemdi. Herkes gücünün son noktasına kadar yarıştı. Ama şunu mutlaka söylemek istiyorum; bizim diğer takımlardan en büyük farkımız çok iyi motive olmuş gerçek bir takım olmamızdı. Yıl boyunca her ay 2 hafta sonu kamp yaptık. Soğukta, kar altında, yağmurda, güneşte çalıştık. Hafta sonları hiç bir kampımızda bizi yanlız bırakmayan, yeni doğan kızını bile bırakıp büyük fedakarlık göstererek bizi ikinci ailesi yapan, takım ruhunu bize aşılayan ve bizi ilk kamptan podyuma çıkana dek motive eden Gökhan Bey’in bu başarıda çok fazla katkısı vardır. Başta kendisine, Efe Bey’e ,Spike Milton’a ve Sadal’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yarışma sonrası seramoninin ardından televizyon ve gazetelere demeç veren Türk Takımının sponsoru olan SADAL A.Ş. ürün müdürü ve STIHL Timbersports Türkiye Direktörü Gökhan Güvendik iki yıldır Dünya Şampiyonasına katılan çok yeni bir takım olmalarına rağmen bu sene alınmış olan derecenin 28 yıldır bu yarışmaya katılan takımlarla kıyaslandığında tarihe geçen bir başarı olduğunu, takımın çok çalışarak bu dereceyi hak ettiğini ve gururla ülkeye geri dönüyor olduklarını söyledi. Güvendik Standing block chop’ta Seral Çevik, Underhand’de Murat Baş, SingleBuck’ta Alparslan Balaban, StockSaw’da Murat Demir, yedek atlet Hüseyin Aldı ve takım asistanı Efe Can’I canı gönülden kutladığını, takımın arkasında yer alan teknik ekibe, maddi desteğini ve olanakları hiç eksik etmeyen SADAL A.Ş. Gn. Müdürü Ümit Baştüfek’e sonsuz teşekkür ettiğini, bundan sonra ki hedeflerinin ilk 5 içinde yer alarak yeni bir başarıya imza atmak ve 2016 yılında Dünya Şampiyonasını Türkiye’de gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler