SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Naim Süleymanoğlu'nun son durumu!..

Karaciğer nakli için uygun donör bulunan Naim Süleymanoğlu'nun nakil operasyonunun başarıyla tamamlandığı kaydedildi. Naim Süleymanoğlu'nun son durumunun iyi olduğu açıklandı. Naim Süleymanoğlu'nun son durumuyla ilgili, ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Yalçın Polat, Naim Süleymanoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu, bir süre daha yoğun bakımda kalarak son durumunun kontrol edileceğini açıkladı.

Karaciğer yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alınan olimpiyat ve dünya şampiyonu Naim Süleymanoğlu’ndan müjdeli haber geldi. Uygun donör bulunduktan sonra bugün ameliyat edilen Naim Süleymanoğlu'nun ameliyatı sona erdi ve son durumunun iyi olduğu açıklandı. Naim Süleymanoğlu'nun bir süre daha yoğun bakımda kalacağı ve son durumunun kontrol edileceği aktarıldı.

DOKTORUNDAN AMELİYAT AÇIKLAMASI

Naim Süleymanoğlu'nun ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Yalçın Polat, ameliyatın ardından efsane sporcunun son durumu hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Yalçın Polat: "Çok başarılı bir karaciğer ameliyatı yaptık. Her şey planladığımız gibi sonuçlandı. Kendisi şu an çok iyi. Bir müddet yoğun bakımda kalacak. Naim Süleymanoğlu bize milletimizin emanetiydi. Bugüne kadar çok büyük işler başardı. Bundan sonra da başarmaya devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımız ve devlet büyüklerimiz, konuyla yakından ilgilendi. Naim çok iyi. Bundan sonraki süreci de atlatacak" diyerek Naim Süleymanoğlu'nun son durumunu açıkladı.

KARDEŞİNDEN AÇIKLAMA

50 yaşındaki Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu, kardeşinin karaciğer yetmezliği çekmeye başlamasının ardından 5-6 arkadaşının organ bağışında bulunmak üzere gönüllü olduğunu söylemişti. Doktorların, arkadaşlarının arasından birisinin karaciğerinin Naim Süleymanoğlu'na daha uygun olduğunu belirlediğini ifade eden Muharrem Süleymanoğlu, gerekli tetkiklerin ardından hem kardeşinin hem de verici arkadaşının ameliyata alındığını kaydetmişti. Muharrem Süleymanoğlu, "Karaciğerini vermeyi kabul eden arkadaşı isminin açıklanmasını istemedi. 'Naim ağabeyim çok genç, benim kan grubum da uyuyor. Ben gönüllü olmak istiyorum.' dedi. Hocam da kendisini uygun gördü. İnşallah operasyon başarıyla sonuçlanacak ve sağlığına kavuşacak.' ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI DEVREYE GİRMİŞTİ

Yaklaşık 10 gün önce rahatsızlanarak Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakıma alınan ‘Cep Herkülü’ne karaciğer sirozu teşhisi konulmuştu. Yaşaması için tek çarenin karaciğer nakli olduğu açıklanan 50 yaşındaki efsaneyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakından ilgilenmişti. Geçen hafta organ naklinin yapılacağı Ataşehir Memorial Hastanesi’ne nakledilen Süleymanoğlu için birçok kişi seferber olmuş ve nakil için başvurmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN "GEÇMİŞ OLSUN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlığına kavuşması için devreye girdiği Naim Süleymanoğlu’na geçmiş olsun ve acil şifalar dileklerinde bulunmuştu. Erdoğan, “Olimpiyat, dünya şampiyonluklarını hakkıyla almış Naim Süleymanoğlu ile ilgili bir duyurumu tüm milletime ve dünyaya burada hatırlatmak istiyorum. Bildiğiniz gibi çok ciddi bir siroz ve karaciğer yetmezliği sebebiyle yoğun bakımda. Şu anda yoğun bakımdan çıkmış vaziyette bir özel hastanede. Ancak bir transplantasyon ile bir karaciğer nakliyle umudu olduğu söyleniyor. Kendisine geçmiş olsun temennimi dualarımızla özellikle güçlendirmek istiyorum. Naim Süleymanoğlu’nu o dönemde ülkemize kazandıran Turgut Özal’dı. Allah’tan şifalar temenni ediyorum” demişti.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler