SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Golü koklayan adam

Erkek Futbol Milli Takımımızın 10 numarası Eşref Metin Su, attığı 5 golle Deaflympics 2017’de gol krallığına gidiyor. Kız kardeşi Yaren Su da Kadın Futbol Milli Takımında ter dökerken, aile boyu sporculuk babadan geliyor.

Deaflympics 2017’de erkek futbol milli takımımız adım adım madalyaya giderken, Eşref Metin Su da attığı 5 golle gol krallığına ilerliyor. Henüz 22 yaşında olan Eşref, milli takımın en büyük kozlarından biri.

Doğuştan işitme engelli olan 10 numara, Almanya’da Markdorf kulübünde konuşabilenlerle futbol oynuyor. Konuşabilenler ve işitme engelliler arasında bir fark olmadığını belirten Eşref, “Biz aynıyız, bir farkımız yok. Bizim de elimiz var, ayağımız var, kolumuz var. Tek eksiğimiz işitme engelli olmamız. Aynıyız, hiç farkımız yok. Tek zorluğu var o da diyalog. Sonuçta duyamıyoruz ama görerek anlaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sporcu bir aileden gelen Eşref’in 17 yaşındaki kardeşi Yaren Su da kadın milli takımımızda ter döküyor. 8 yaşında futbola başlayan Yaren, “Abimle ve babamla beraber maçlara giderdik. Futboldan orada hoşlanmaya başladım. Bu sevgi kalbime işlendi. Almanya'da bir kulüpte oynamaya başladım. Ayrıca hem okudum hem futbol oynadım. Eğitimde başarızdım, sıkıldım. Sonrasında büyük bir şans, milli takıma seçildim” dedi.

Abi kardeşin en büyük destekçileri, aileleri. Baba Nuri Su, çocuklarının her maçına gidiyor. Almanya’da kendisinin de futbol oynadığını söyleyen Su, “Türk gençlerini toplamak için bir kulüp kurduk. Ben orada futbol oynuyordum. Eşref de benimle beraber her hafta sonu stadyuma geliyordu. Ailece biz futbol fanatiğiyiz diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Eşref ve takım arkadaşlarının Samsun’da altın madaya umudu sürüyor. Yaren ve arkadaşları ise beşincilik için sahaya çıkacak.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler