SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda yüzücüler altın madalya bekliyor

İşitme Engelliler Yüzme Milli Takımı Başantrenörü Sinan Ölüş, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda bayrağı göndere çektirmek istediklerini söyledi.

Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) 2. hazırlık kampını tamamlayan ekipte, başantrenör Sinan Ölüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenecek 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'nda iyi bir sonuç alıp bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz. Hedefimiz Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek." dedi.

Milli takım kadrosunun henüz netleşmediğini dile getiren Ölüş, "Milli takım, son kampın ardından belli olacak. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu ikinci kampımız. 10 gün ara verip tekrar Ankara'da toplanacağız. Bayram tatilinden sonra 4. ve son kampı yapıp hazırlıkları tamamlayacağız." diye konuştu.

Rakiplerin güçlü olduğuna dikkati çeken Ölüş, "Ukrayna, Belarus, ABD, Almanya, Büyük Britanya gibi çok güçlü ülkeler geliyor. Rakipler zorlu, derece almak zor ama elimizden geleni yapacağız. Yüzde 30 duyma kaybı olan ve normallerde de yarışan Reyhan Betül Küçük adlı sporcumuzdan derece bekliyoruz. Aldığı dereceler oyunların rekoruna yakın dereceler. Bir aksilik olmazsa kendisinden madalya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ölüş, yüzmede Türkiye'nin çok fazla başarılarının bulunmadığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu, yüzmenin tamamen bilimsel bir dal olmasından kaynaklanıyor. Yüzme, antrenman bilimi, fizyoloji, teknik ve uzun süreli bilimsel çalışmaya dayalı bir spor. Tesis anlamında yeni yeni gelişmeye başladık. Artık her ilde havuz var. Bundan sonrası uzun ve istikrarlı bir çalışma gerektiriyor. Avrupa'da 100 yıldır her ilde, kasabada havuz var. Onlar uzun yıllardır çalışıyor. Bu yüzden geriyiz ama bu aşılamayacak bir durum değil. Şu an büyük aşama kaydediliyor, zamana ihtiyacımız var."

Ölüş, Eryaman TOHM'da imkanların iyi olduğunu belirterek, "Burada harika bir tesiste kamp yapıyoruz." dedi.

Sporcularla sürekli beraber olduklarını ve iyi imkanlarda kamp yaptıklarını anlatan Ölüş, "Sporcular odalarıyla havuz arasında 100 metre bile yürümüyorlar. Gerçekten bu tesiste emeği geçen herkese, bu imkanları bize sunan devletimize çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

"Motive etmeye çalışıyorum"

Takımın işitme engelli antrenörü Berra Üntez Çetindaş ise eski milli yüzücü olduğunu dile getirerek, "Sporcuların antrenörleriyle iletişim sıkıntısı yaşadığını görünce antrenörlük eğitimi alarak bu işe başladım. Daha çok işitme engellinin bu spora başlaması, iletişim sıkıntısının, başarının ve sporcu kazanmanın önüne geçmemesi için çalışıyorum." diye konuştu.

Yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Çetindaş, "Hedefimiz tabii ki madalya almak. Çok istekli yüzücülerimiz var. Ben hem eski bir yüzücü hem de bir işitme engelli olarak, onların sorunlarını çok iyi biliyorum. Psikolojik olarak ne hissettiklerini bildiğim için yardımcı olmaya, motive etmeye çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Koordinatörlüğünü Zafer Yüksel, yardımcı antrenörlüğünü Umut Haktan Diner, tercümanlığını ise Müjde Gürbüz'ün yaptığı milli takımda şu sporcular yer alıyor:

Reyhan Betül Küçük, Meliha Uncuoğlu, Ali Özyalçın, Emre Gürsoy, Cihan Sarıoğlu, Emirhan Eroğlu ve Enes Yiğit Şenli

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler