SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dövüş sanatlarında hedefi, dünya kemerini kazanmak!

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisi 22 yaşındaki Azerbaycanlı karma dövüş sanatları sporcusu Abulfaz Mehdisoy, Dünya Kemer Şampiyonası’nda dünya kemerini kazanmayı hedefliyor.

Hazırlıklarını Kastamonu Üniversitesi’nin kendisine tahsis ettiği spor salonunda sürdüren Mehdisoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye adına yarıştığını, dünya şampiyonu olarak Türk bayrağını en yükseklere çektirmeyi hedeflediğini söyledi.

Karma dövüş sanatlarında çeşitli dallarda 4 dünya, 2 de Avrupa şampiyonluğu bulunduğunu bildiren Mehdisoy, 19 Şubat’ta Ukrayna’da yapılacak Dünya Kemer Şampiyonası’nda dünya kemerini alarak Türkiye’yi sevindirmek istediğini kaydetti.

Üniversitesini bugüne kadar layıkıyla temsil ettiğini dile getiren Mehdisoy, "3-10 Aralık 2016 tarihlerinde Ukrayna’nın Kharkiv şehrinde düzenlenen Karma Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası’nda ikinci oldum. Sırbistan ve Ukraynalı rakiplerimi büyük farkla yendim. Final maçından önceki gün ateşim çıktı. Hava şartlarından dolayı vücudum direncini kaybetti. Allah’a hamdolsun, yine de başarısız dönmedik." diye konuştu.

Dünya Kemer Şampiyonası’nda dünya kemerini kazanmak için derslerinden kalan tüm zamanını antrenman ile geçirdiğini anlatan Mehdisoy, "Hedefim Ukrayna’da yapılacak Dünya Kemer Şampiyonası’nda dünya kemerini kazanmak. Orada daha önce dünya şampiyonu olmuş sporcularla karşılaşacağız. İnşallah bir talihsizlik olmazsa kemeri alacağım. Bana güvenenlerin yüzünü kara çıkarmayacağım." ifadelerini kullandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler