SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şarkıcı Baha, Bilardo Dünya Kupası'na katılacak

Romantik Prens lakaplı Baha adıyla bilinen şarkıcı Bahattin Gündoğdu, milli takımla Mısır'da düzenlenecek 3 Bant Bilardo Dünya Kupası'na katılacak.

Yaptığı romantik şarkılarla tanınan Baha, Mısır'ın Hurgada kentinde yarın başlayacak ve 17 Aralık'a kadar sürecek 3 Bant Bilardo Dünya Kupası, bilardoya başlama hikayesi ve bilardonun Türkiye'deki yeri hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Milli bilardocu Semih Saygıner hayranlığıyla başladığı bilardoda kısa sürede gelişme kaydettiğini belirten Baha, "Bilardo, artık benim için bir aşk. Kendimi bulduğum, kafamı dinlemek istediğim zaman sığındığım bir spor dalı. Beni gerçekten rahatlatıyor ve terapi ediyor. Semih Saygıner hayranlığıyla başladı. Çok hoşuma gitti. Ufak ufak başladım ama kısa sürede aşama kaydettiğimi hissettim. Zamanla profesyonel hale geldi. Şimdi önümüzde Mısır'da bir Dünya Kupası var. Milli takıma bende dahil oldum. Bu şampiyonaya katılarak, ülkemizi gururla temsil edeceğiz." diye konuştu.

Baha, bilardonun Türkiye'de önemli bir yol aldığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan çok ciddi çalışmalar yapmakta. Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Adnan Yüksel, Murat Tüzül gibi çok değerli sporcularımız var. Bu işlerde tanıtım çok önemli. Zamanında Semih Saygıner'in ciddi bir çalışması vardı. Hala sürüyor. Semih Saygıner'e ek olarak diğer kardeşlerimizin de başarılar kazanması bilardoyu daha popüler hale getireceğini düşünüyorum."

"Futbolcu Bahattin, müzisyen Baha oldu"

Baha, daha önce profesyonel futbolcu olduğunu ancak yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Galatasaray'a transferinin son anda gerçekleşmediğini aktardı.

Futbol ile müzisyenliğin aynı anda yürütülemeyeceğini dile getiren Baha, şöyle devam etti:

"Futbol çok farklı bir konu. Süreklilik isteyen ve yaşamını ona göre ayarlaman gereken bir spor dalı. Bilardo benim için biraz daha hobi gibi. Çünkü çok profesyonel değilim. Dünya kupalarına katılıyorum ama henüz derecem yok. İşin biraz kenarından tutmaya başladık. Futbolda profesyonel bir hayatım vardı. Hayatımı kazandığım bir spor dalıydı. Onun müzikle yürümesi biraz daha zordu. Galatasaray'a transfer aşamasında futbolla bir ayrılık oldu ama içimde kalmadı değil. Her şey hallolmuştu ama geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı futbolu bırakmak zorunda kaldım. Futbolcu Bahattin, müzisyen Baha oldu. İnsanların gönüllerine ulaşma şansım oldu. Bu konuda da kendimi çok şanslı görüyorum."

Türk bilardosunun dünyada söz sahibi olduğuna değinen sevilen şarkıcı, "Bilardoda çok iyi olduğumuzu düşünüyorum. Yıllardır, ülkemizde geri planda kalmış bir spor dalı gibi görünse de aslında çok ciddi bir kitlesi var. Şu anda dünyada en iyi 3 ülkeden biriyiz. Çok kısa süre sonra dünyada rakipsiz olacağımızı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bilardoya bakışın başarılı sporcular sayesinde değiştiğinin altını çizen Baha, "Bilardoya federasyon olduktan sonraki bakış açısı çok değişti. Daha önce kahve sporu olarak algılanıyordu ama bilardo konusundaki ön yargıyı kırma konusunda Semih Saygıner'in büyük katkısı oldu. Bu sporu tanıdığınız zaman olayın inceliğini anlıyorsunuz. Bunun içine giren insanlar çıkamaz. Çok estetik, güzel ve zeka oyunu olduğunu söyleyebilirim. Artık kahve sporu modundan çıkmış durumda. Kesinlikle saygı duyulması gereken bir spor." şeklinde görüş belirtti.

Semih Saygıner: "Baha, çok iyi bir oyuncu"

Milli sporcu Semih Saygıner, Baha'nın çok iyi bir oyuncu olduğunu belirterek, müzisyen olmasının kendisine avantaj sağladığını söyledi.

Baha'nın bilardoyu çok sevdiğini kaydeden deneyimli bilardocu, "Baha, çok iyi bir oyuncu. Amatör seviyede kayda değer oyunculardan bir tanesi. Bilardoyu çok seviyor ve vakit ayırıyor. Bunun sayesinde de gelişiyor. Müzisyen kafası da olduğu için her geçen gün daha iyi şeyler yapmaya çalışıyor. Çok keyif alıyor. Bizimle Mısır'a gelecek. Elemelerde mücadele edecek. Başarılı olabileceğini düşünüyorum. Onun için de bir tecrübe olacak." şeklinde konuştu.

Gelecek hafta Mısır'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda dünya sıralamasında ilk 14'e girmek için mücadele edeceğini aktaran Semih, şöyle devam etti:

"Dünya Kupası, bu yılın son ayağı. Hepimiz için çok önemli. Kasım ayında Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazandım. Bununla dünya sıralamasında 18'inciliğe yükseldim. Yedi senelik aradan sonra iki sene önce tekrar spora döndüm. Bu kadar kısa sürede böyle yükselmek kolay değildi. Mısır'daki turnuvada iyi bir performans göstermek ve bu seneyi seribaşı sporcu olarak kapatmak. Bunun için 4 sıra daha yükselmem lazım."

Başarılı performansıyla diğer oyunculara yol açtığını ifade eden Semih Saygıner, "Uzun yıllardır Türkiye'den benim haricimde bir çok sporcu uluslararası arenada başarı elde ediyor. Demek ki onlara güzel bir yol açmışım. Çünkü bir dönem bilardoda kimsenin uluslararası arenada başarılı olmak gibi bir niyeti yoktu. Bir takım yabancı oyuncuların salonlarda posterleri vardı. Kimse başarıyı düşünmezdi. Bu arenada ilk başarıyı kazanıp, yol açtığım için gururluyum." diyerek sözlerini tamamladı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler