SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selby şampiyonluğa doymuyor

Snooker dünya sıralamasında 1 numarada yer alan Mark Selby, bu sezon ilk sıralama turnuvası zaferini Paul Hunter Classic'te elde etti.

Selby, kendisi gibi Leicester doğumlu olan Tom Ford'u finalde 4-2 mağlup ederek Almanya'nın Fürth şehrinde düzenlenen turnuvada şampiyonluğa ulaştı ve kariyerinin 8. sıralama turnuvası zaferine imza attı.

Herhangi bir 100'lük serinin olmadığı finalde rakibinin durumu 2-2'ye getirmesine rağmen konsantrasyonunu koruyan İngiliz sporcu, 72 ve 58'lik serilerle sonraki iki frame'i alarak maça son nokta koydu ve bu turnuvada 3'üncü kez mutlu sona ulaştı.

33 yaşındaki Selby, mayıs ayında elde ettiği dünya şampiyonluğunun ardından bu sezonun başında Riga Masters'a ilk, Dünya Açık'a ise ikinci turda veda etmişti.

Yakalandığı nöroendokrin tümör sebebiyle 2006 yılında henüz 27 yaşındayken hayatını kaybeden Paul Hunter'ın ismi, 2007 yılından itibaren Fürth Açık'a verilmişti. Snooker dünyasının 3 büyük turnuvasından biri olan Masters kupasına da önümüzdeki yıldan itibaren "Paul Hunter Kupası" adı verilecek. Hunter bu kupayı 2001, 2002 ve 2004 yıllarında kazanmayı başarmıştı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler