SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Jorquera: 'Kaçmak istedim'

Şilili futbolcu Jorquera 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde yaşadıklarını ülkesinde yayın yapan radyo kanalına anlattı.

Darbe girişimi sürecinde Bursa'da olan ve yaşadıklarını anlatan Jorquera, ''Normal bir durum değildi. Çok korktum. Komşum ile birlikte apartmandan indik ve para çekmeye gittik. Bankaların önünde muazzam bir kuyruk vardı. Birçok insan sokaklara inmişti'' dedi.

O anda Türkiye'den gitmek istediğini belirten Jorquera, ''Aklıma ilk gelen şey kaçmak oldu. Ancak bunu başarmam mümkün değildi. Havalimanlarında da protestolar devam ediyordu ve tüm uçuş seferleri iptal olmuştu'' ifadelerini kullandı.

Bursa'da askerleri ve polisleri gördüğünü söyleyen Jorquera, ''Sokaklarda polisleri ve askerleri gördüm. Buna rağmen olaylar Ankara ve İstanbul'daki gibi şiddetli değildi. Bir gün sonra durum daha temiz bir hal aldı'' şeklinde konuştu.

Son olarak tam bir kaos ortamını yaşadığını ifade eden Şilili futbolcu, ''Tam bir kaostu. Hemen ekmek ve su gibi kritik malzemeleri aldık ve kendimizi eve kapattık. Yaşananlardan dolayı çok endişeliyim'' dedi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler