SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dev revizyon Bursaspor'a yaramadı

"Yeşil Timsah", 2015-2016 sezonu için büyük bir revizyona giderek, geçen yılki kadronun tamamına yakınını yenilemesine karşın ilk 3 haftada henüz puanla tanışamadı. Şampiyonluğa ulaştığı 2009-2010 sezonundaki kadrosundan sadece Serdar Aziz ile Galatasaray'dan kiralık olarak transfer edilen Sercan Yıldırım'ın bulunduğu Bursaspor, tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birini yaşıyor.

Türk futbolunda adeta devrim yaparak 2009-2010 sezonunda şampiyonluğa ulaşan ve sonraki sezonlarda da zirve yarışında yer alan Bursaspor, üst sıralar hedefiyle başladığı 2015-2016 sezonu için kadrosunu yenilemesine karşın ligin ilk 3 haftasında arzuladığı sonuçları alamadı.

Sezon öncesi önemli oyuncularının ayrılmasının ardından kadrosuna önemli futbolcuları dahil eden yeşil-beyazlı takım, sezona 3 yenilgiyle başlayarak taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Şenol Güneş'in ayrılıp Beşiktaş ile anlaşmasının ardından takımın başına yıllar sonra "Anadolu'da şampiyonluğun mimarı" Ertuğrul Sağlam getirilirken, yeşil-beyazlı takım, öncelikle kadrosunu korumaya çalıştı ancak bunda başarılı olamadı.

Geçen yılki kadrodan 12 futbolcusu ile yollarını ayıran, 2'si Türk 15 futbolcuyla anlaşan Bursaspor'un şampiyonluğa ulaştığı 2009-2010 sezonundaki kadrosundan ise sadece başarılı defans oyuncusu Serdar Aziz ile Galatasaray'dan kiralık olarak transfer edilen Sercan Yıldırım kaldı.

Fenerbahçe'ye 4 futbolcu

Yeşil-beyazlı takıma veda eden ilk isim, başarılı sağ kanat oyuncusu Şener Özbayraklı oldu. Devam eden sözleşmesinde "5 milyon liraya serbest kalır" maddesini kullanan Şener, 2014-2015 sezonu biter bitmez İstanbul'un yolunu tuttu. Beşiktaş'ın kadrosuna katmak istediği Şener, Fenerbahçe'de karar kıldı.

Şener'in ardından sarı-lacivertli kulübün yolunu tutan bir diğer isim Jose Fernando Viana de Santana (Fernandao) oldu. Bursaspor'da 1,5 yıl kiralık olarak forma giyen, bonservisinin yüzde 80'i menajerinde yüzde 20'si ise Brezilya'nın Palmerias kulübünde olan Fernandao da tercihini Fenerbahçe'den yana kullandı.

Sarı-lacivertli takıma giden oyuncular Şener ve Fernandao ile sınırlı kalmadı. Genç yıldız Ozan Tufan, yüksek bir bonservis bedeliyle Fenerbahçe'nin yolunu tutarken, geçen sezon gösterdiği performansla yeniden A Milli Takıma davet edilen Volkan Şen de ısrarla takımdan ayrılmak isteyince sarı-lacivertli takıma satıldı.

Yurt dışına 4 transfer

Bursaspor'un futbolcuları, performanslarıyla sadece sadece Türkiye'de değil yurt dışındaki kulüplerin de dikkatini çekti. Yurtdışına açılan ilk isim Enes Ünal oldu. Bir kaç yıldır Avrupa'nın önemli kulüplerinin kadrosuna katmak istediği Enes, ünlü İngiliz kulübü Manchester City ile anlaştı. Fernandao ile birlikte forvetteki etkili oyunuyla farkındalık oluşturan Cedric Bakambu da tercihini yurtdışından yana kullandı ve İspanyol kulübü Villareal'in yolunu tutu.

Bir diğer genç oyuncu Batuhan Altıntaş ise Almanya'nın Hamburg takımına transfer oldu.
Bursaspor'un defans oyuncularından Renato Civelli de bedelsiz olarak Fransız ekibi Lille ekibinin kadrosuna dahil olurken, kaleci Sebastian Frey'in sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edildi. Oğuzhan Aynaoğlu Kardemir Karabükspor'a verilirken, tecrübe kazanmaları için genç oyunculardan Ertuğrul Ersoy Çaykur Rizespor'a, Süheyl Çetin ise Pendikspor'a kiralandı.

5 kıtadan 13 yabancı transfer

Gidenlerin yerini doldurmak için kapsamlı bir transfer çalışması yapan "Yeşil Timsah", kadrosunu 5 kıtadan 13 yabancı oyuncuyla güçlendirdi. Fenerbahçe'den Mert Günok ve Kardemir Karabükspor'dan Erdem Özgenç'i bonservisiyle, Galatasaray'dan da Sercan Yıldırım'ı sezon sonuna dek kiralık olarak transfer eden Bursaspor, yabancıda da önce bildiği isimleri tercih etti ve Fenerbahçe'den Mirolsav Stoch, Beşiktaş'tan Tomas Sivok, Galatasaray'dan ise Dany Nounkeu'yu renklerine bağladı.

Yeşil-beyazlı takım, Perulu futbolcu Luis Advincula'yu Portekiz'in Vitoria Setubal kulübünden transfer ederken, Ertuğrul Sağlam'ın Eskişehirspor'dan öğrencisi olan Parma kulübünden Şilili Cristobal Jorquera da kadroya dahil edildi. Dinamo Moskova'da oynayan Çek Balazs Dzusdzsak'ı uzun uğraşlar sonucu ikna eden Bursaspor yönetimi, İspanyol ekibi Deportivo La Coruna'dan Isaac Cuenca'yı da takıma kazandırdı.

Beşiktaş'ın da listesinde yer alan Tom De Sutter ile Çek santrfor Tom Necid de Bursasporlu olurken, Herta Berlin'den Japon Hajime Hosogai ile Standard Liege'den Senegalli Ricardo Faty transferin son günlerinde kadroya dahil edildiler.

Bursaspor, geçen sezon da takımda yer alan Josue Perqueira'yı Porto'dan yine 1 yıllığına kiraladı. Makedonya'nın FK Skendija kulübünden alınan Sedat Berisha ise hazırlık döneminde teknik heyet tarafından yeterli bulunmayınca sözleşmesi feshedildi.

Transferler başarı getirmedi

Tarihinin transferde en hareketli dönemini yaşayan Bursaspor, yeni kadrosuyla taraftarlarını mutlu edemedi. Sezona, Trabzonspor deplasmanında aldığı 1-0'lık yenilgiyle puansız başlayan yeşil-beyazlı takım, ikinci hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı Gaziantepspor maçında da son dakikalarda yediği golle yine puanla tanışamadı.

Bursaspor, geçen hafta sonunda Medipol Başakşehir'e deplasmanda 2-1'lik skorla boyun eğerken, tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birine imza atmış oldu. Bu kötü gidiş, Bursasporlu bazı taraftarın tepkisi çekti. Atatürk Stadı'nın karşısına Altıparmak Caddesi'nin girişine Teknik Direktör Sağlam ve Kulüp Başkanına yönelik tepkinin gösterildiği bir pankart asıldı. Yeşil zemine üzerine yeşil yazıların bulunduğu pankart bir süre sonra indirildi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler