SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Fernandao gerçekleri

Bursaspor'un bonservisini alamadığı Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer etmek istediği golcünün bonservisindeki önemli detay ortaya çıktı.

Galatasaray’da neredeyse başkanlığa aday olan tüm isimlerin seçim kozu... Emenike’yle yollarını ayırmayı, Sow’u satmayı, forveti daha sonuç odaklı bir isme emanet etmeyi planlayan Fenerbahçe’nin liste başı... Göreve devam etmeyi planlayan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı’nın ise yeniden seçilmek için belki de en büyük şansı...

Tahmin ettiğiniz gibi, Fernandao’dan bahsediyoruz. Bursaspor formasıyla 1.5 sezonda çıktığı 40 lig maçında 27 kez ağları havalandırmayı başaran, ortaya koyduğu başarılı performansla devleri peşine takmış durumda.

BURSA NEDEN ADIM ATAMIYOR?

Bursaspor’la kiralık sözleşmesi 31 Mayıs’ta bitecek olan Fernandao’nun satın alma opsiyonu, şimdiye kadar hep konuşulan 5 milyon Euro değil; 4 milyon Euro... Rakam daha küçük, ama her açıklamasında, “Brezilya’ya gidip bu işi bitireceğiz” diyen Bursaspor Başkanı Bölükbaşı, buna rağmen bu opsiyonu kullanmak için tek bir somut adım bile atamıyor. Çünkü her şey; kulüplerde değil, dönüp dolaşıp bizzat Fernandao’nun kendisinde kilitlenip kalıyor. Bursaspor, oyuncunun kulübü Atletico Paranaense’ye bu rakamı yatırsa bile bonservisini alamıyor. Nedeni ise şu; Fernandao’nun haklarının yüzde 50’lik kısmı menaceri Eduardo Uram’ın elinde bulunuyor. Yani Timsah’ın eli kolu bağlanmış durumda ve transferin bir numaralı ismi olan Fernandao en az kulübü kadar bu konuda söz hakkına sahip.

NEREYE İSTERSE ORAYA

Dev forvet bu yüzden acele etmiyor... Galatasaray ve Fenerbahçe’nin listesinde olduğunu bilen golcü oyuncu, 31 Mayıs’a kadar beklemekte kararlı. Fernandao’yu almak isteyen kulüpler, sezon sonuna kadar bekleyip, bu transferi oyuncunun menacerini ikna edip gerçekleştirebilecek.

Daha önce verdiği röportajda, kendisi için en uygun şartları sağlayacak kulübe gideceğinin altını çizen Fernandao’nun sözlerinin arkasında yatan gerçek de aslında işte bu... Galatasaray, Fernandao’nun kulübüyle görüşmüş; Fenerbahçe ise bu transfer için ilk olarak Bursaspor’la temasa geçmişti. (fanatik)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler