SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şenol Güneş: Seni ilgilendirmez

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray maçı öncesi bazı oyuncularıyla ilgili transfer haberleri çıkmasına tepki göstererek, "Karşılaşma öncesi Fernandao ve Serdar Aziz'in isimlerinin Galatasaray ile anılmasının kimseye faydası yok" dedi.

Şenol Güneş, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği haftalık basın toplantısında, ligin ikinci yarısına pazar akşamı deplasmanda Galatasaray ile oynayacakları zorlu karşılaşmayla başlayacaklarını hatırlattı. Ligin 17 maçlık ilk yarı periyotuna bakıldığında 29 puan topladıklarını ve 4. sırada yer aldıklarını belirten deneyimli teknik adam, "Sezon başında ilk 5 içinde olma düşüncemizde bir mesafe aldığımızı düşünüyoruz. Kupada da grupta birinciyiz" diye konuştu.

Güneş, Galatasaray maçı öncesinde Avusturya milli takımında bulunan Aziz Behiç dışında sakat ve cezalı oyuncunun olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Arkadaşların genel havası olumlu, iyi çalışıyorlar. Galatasaray tecrübeli bir takım. Yıldız oyuncuları var. Sahaları güzel. İyi taraftarları var. Bizim de taraftarımız iyi. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum ve maçta her iki takım da en güzelini ortaya koyacak. Hak edenin kazanacağı bir maç olsun istiyorum. Biz en iyisini yaparak maçı kazanmak istiyoruz. Lig tablosuna baktığınızda gördüğünüz gibi üzerimizde bulunan 3 takımın altındayız. Oldukça mesafe açık. Aşağıya baktığınız zaman diğer takımların üstündeyiz. Arkamızdan bazı takımların geldiğini görüyoruz. Alttaki takımlardan uzaklaşabilmek, yukarıya biraz daha yanaşabilmek için bizim bu maçta puanlara ihtiyacımız var."

Futbolun, düzgün, temiz ve keyif alınan bir oyun olduğunu ifade eden Güneş, bunun öyle de kalması gerektiğini anlattı.

"Bursaspor olarak kendimiz olduk, rol yapmadık"

Güneş, futbolun, oyun içinde oyun aranmadığında daha güzel olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:
"Bunu karıştırdığınız zaman ne kadar curcuna olduğunu hepimiz görüyoruz. Maalesef bunu ligimizde fazlaca görüyoruz. Aklı, sabrı, inancı, cesareti, yaratıcılığı kullanarak ayakla oynanan oyunu biraz daha düzgün yapmak hepimizin yararına olacak diye düşünüyorum. Başarının sadece parayla değil, emek ve kabiliyetle gelebildiğini görüyoruz. Futbolda paraya da ihtiyaç duyulduğunu hepimiz biliyoruz ancak son dönemde ekonomik krizlerin takımları etkilediğini görüyoruz. İkinci yarıda bu daha fazla olacaktır diye düşünüyorum. UEFA'nın da yaptırımlarının artması, federasyonun da söylemesi, bu işin ne kadar ciddi olduğunu göstermiştir. Futbol kimsenin malı değil. Herkes parçası olursa işimiz biraz daha kolay olur. Hepimiz bu işin görevlerini yapmalıyız. Biz Bursaspor olarak kendimiz olduk, rol yapmadık, karşılıklı saygı ile işimizi yaptık. Adam kayırmadan bu işi yürütmeye çalıştık. Bazen camiaların içinde kavgalar oluyor, bu işin sorumlusu sahibi, sahibi de sorumlu olduğu zaman işler çok güzel yürür. Geriye baktığımız zaman kaybettiklerimizi geri getiremeyiz ama kazanacaklarımız için çok daha üstün gayretlerimizin olması gerekiyor."
Sezon başından itibaren takımdan 6 oyuncu ile yolları ayırdıklarını bildiren Güneş, gelişmelere bağlı olarak gidecek ve gelecek oyuncuların da olabileceğini ifade etti.

"Herkesin keyif alacağı bir maç olmasını bekliyorum"

Güneş, takıma katkısı olmayan, kendisini mutsuz hisseden oyuncuların burada kalmasının hem kendisine hem de Bursaspor'a faydası olmayacağını daha önce söylediğini anımsatarak, şunları kaydetti:
"Ekonomik duruma bağlı olarak gelen oyuncular olabilir ancak oynayan oyuncuların hiçbirinin gitmesini istemem. Böyle bir şeye teknik olarak 'evet' demem mümkün değil ama transferi yürüten başkandır, yönetimdir. Karar da onlarındır. Bizim takviye yaparak rekabeti daha fazla artırarak yarışta olmamız doğrusudur. Ben böyle düşünüyorum. Henüz çok şey yaptığımızı söyleyemeyiz ama iyi işler yapıp mesafe aldığımızı söyleyebiliriz. İniş çıkışlara dikkat etmeliyiz, Başarı sürekli olmayabilir. Başarısızlık da sürekli olmaz. Önemli olan bunlara karşı dirençli, inançlı, planlı olmak. Galatasaray'a karşı ligin ilk maçında sahamızda kaybetmiştik. İnşallah ikinci yarı iyi bir sonuç alırsak bu bize moral da olur. Puan olarak da çok büyük bir katkı yapar ama büyük bir maç oynayacağız. Bu maçta her iki takım taraftarlarının sahayı dolduracağını düşünüyorum. Ben herkesin keyif alacağı bir maç olmasını bekliyorum.

"Bu etik değil"

Bir gazetecinin, "Ara transfer döneminin en fazla konuşulan takımlarının başında Bursaspor geliyordu. Galatasaray maçı öncesinde de bazı oyuncularla ilgili haberler yer aldı. Bu süreç gerek sizi gerek oyuncuları nasıl etkiledi? sorusuna Güneş, şu yanıtı verdi:
"Parası olan kulüp oyuncu alabilir, ama alma şekli olması lazım. Müsabaka günü ismi geçirip, sonra vazgeçmek olmaz. Bir oyuncu nerede oynuyorsa oranın elemanıdır. Gideceği güne kadar yüzde yüzünü vermeli. Oyuncunun işi bu. Şu yazılıyor, bu yazılıyor seni ilgilendirmez ki. Talep varsa senin değerli olduğunu gösteriyor, sen işine bak. Biz veririz, vermeyiz, alırlar, almazlar önemli değil. Sen işini yap. Bu konuda mesafe aldık. Bu konuda en fazla gündem gelen takımlardan biriyiz. Transfer görüşmeleri kulüple olmalı ama maalesef oyuncu ile görüşen kulüplerin olduğunu da biliyoruz. Bu etik değil. Bu oyuncunun kafasını karıştırmak, hem oyuncuya hem ülke futboluna zarar verir. Gençliklerinden dolayı bir kafa karışıklığı oldu. Dikkat dağınıklıkları vardı, son iki hafta, devre arası ve sonrası olumlu izlenim aldım onlardan, onlar da futbola döndüler. Transfer yine konuşulur. Oyuncuların da bununla yaşamayı öğrenmesi lazım. Yağmur yağarsa şemsiye ile çıkacaksın, bunun gibi bir şey bu. Karşılaşma öncesi Fernandao ve Serdar Aziz'in isimlerinin Galatasaray ile anılmasının kimseye faydası yok. İnşallah güzel bir maç olacaktır, biz de iyi bir sonuçla ayrılırız."

Şenol Güneş, takımdan gönderilmesi düşünülen oyuncularla ilgili yöneltilen soru üzerine şöyle konuştu:
"Frey ve Taiwo ile ilgili kanaatim aynı, yönetime söyledim. Biliyorlar. Bazı oyuncuların kadroda olması gerektiğini söyledim. Onlar da o çalışmaları yapıyorlar. Ben gitsem de kalsam da doğrusu bu olduğunu söylüyorum. Alma ile ilgili sıkıntımız var. Bu ekonomik olaydan dolayı. Eğer eldeki oyunculara ödeme yapmayacaksak transfer yaptığımızda sıkıntı çıkar. Oyuncu isterim ama elimizdeki oyuncuya para vermeyip yeni oyuncu alırsak elimizdeki oyuncuları da kaybederiz. Bunu yönetim de biliyor. Ekonomik, idari hata yapmayalım. Devre arasında biraz zor görüyorum ama yeni sezona alınabilir."

Bir gazetecinin "Takımın gösterdiği performansın ardından ilk 5 hedefinde bir revizyon oldu mu? sorusuna ise Güneş, "Şu an 4. olduk. Aşağı düşmeyi istemiyorum. Şampiyonluk hedefi koyup da 4-5'inci olunca panik başlıyor. Toplumun yapısında da bu var. Moral değerleri de iyi oldu. Yukarı çıktıkça hem oyun hem sonuç geldikçe iyi oluyor" karşılığını verdi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler