SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şenol Güneş'ten Galatasaray'a Sinan Bolat öfkesi

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sinan Bolat'ın Galatasaray'a transferinin ardından bir sitemde bulundu.

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Güneş, "Kalite ve beceride sıkıntımız var" dedi.

SİNAN GALATASARAY'DA KAÇ MAÇ OYNAYACAK?
Şenol Güneş kaleci transferi konusunda şunları söyledi:
"Harun zaten bizim kalecimizdi. Frey çok kariyerli bir kaleci. Ama geçen sene bekleneni veremedi. Bu yıl Harun birinci kaleci. İkinci kaleci yabancı olarak Frey. Frey'in de memur gibi durması bize yakışmayacağını söyledik. O yüzden Türk kaleci istedim. Oynayabilecek kaleci istedik. Sinan Bolat da burayı istedi. Galatasaray'da kaç maç oynayacak onu da bilmiyorum. Bizde biraz daha yarışa ortak olabilirdi. Bir sürü isim vardı. Gelmek isteyenler de vardı. Onların hepsinin Harun'un altında diye düşünüyorum. Sinan transferini olabilecek transfer olarak görüyordum. Ama hayal kırıklığı oldu."

GEREĞİNİ YAPACAKLARDIR
Tiflis'te maç sonrası yaşananlara değinen Güneş, "Tiflis'te size yapılanları kınıyorum. Maçtan önce ve maçtan sonra UEFA liginde olmaması gereken olayları gördük. Hepinize geçmiş olsun. Bunun gereğini de zaten UEFA'nın yapacağını düşünüyorum" diye konuştu.

KALİTE EKSİKLİĞİNİ GÖRDÜK
Avrupa Ligi'nden elenmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten tecrübeli teknik adam, "Üzüntüde kalacaksak çözüme kavuşamayız. Şu an çözüm üretmek ve ayağa kalkmak için neler yapacağımızı düşünmenin zamanı. Pozisyon vermeden, pozisyon da bulmamıza rağmen gol atamadık. Kalite ve beceri eksikliğini hem burada hem de oradaki maçta görmüş olduk. Tur atlayabileceğimiz bir müsabakaydı. Geriye üzüntü kaldı. Üzülecek bir zaman da ayırmak doğru değil. Önümüzde daha da önemli maçlar olacaktır. 1 yıl emek verilerek yakalanan bir sonucu kolay bir şekilde kaybettik. Gruplara kalacağımızı düşünürken ilk turdan elendik. Önümüzdeki dönemde yeniden bu yarışa gireceğiz. Avrupa için gayret edeceğiz. Evet son anda yakaladık, evet beklenmedik bir anda oldu ama herşeye rağmen turu geçmeliydik" şeklinde konuştu.

GÜVEN SIKINTISI VAR
"Kızmak ve üzülmek yerine neler yapabileceğimizi konuşmak daha doğru olacaktır" diyen Güneş, "Bugünü tartışarak yarını planlamak durumundayız. Daha çok birbirimizi sevmemizi, güven duymamız gereken bir dönemi yaşıyoruz. Bu takımın ve camianın güven sıkıntısı olduğunu net olarak ortaya koyabiliriz. Sağlıklı bir zemin sağlanamıyor. Beklentiler büyük ama samimiyeti henüz kuramadık. Tartışmayı, eleştirmeşi engellemek anlamında söylemiyorum. Bir maç kaybettiğimizde önce birbirimizi kaybetmeyelim. İki şeyi karıştırmayalım. Bu maç bittiğinde hep beraber sevinecektik. Kazanabilirdik. Bu maçı kazansak herşey mükemmel demek de doğru değil. Bugün de hep beraber üzüldük. Herşey bitmiyor. Yine eksiklerimizi konuşacağız" ifadelerini kullandı.

SEVGİMİZİ BÜYÜTMELİYİZ
Güneş sözlerini şöyle sürdürdü:
"Oyuncu beceresi, davranış becerisini yükselterek daha iyi takım olabilir. Bugün aldığımız bu sonuç dün yaptıklarımızın karşılığıdır. Futbolcuların da geçmişten gelen hayata bakışlarıdır. İyi sonuçlar istiyorsak bugünden daha iyi hazırlanıp ders çıkarmak zorundayız. Kesinlikle inanıyorum bu takım daha iyi olacak bir takım. Sevgimizi ve çalışmamızı büyütmeliyiz. Bursaspor etrafında birleşirsek bu işi başaracağımızı düşünüyorum"

DAHA İYİ OLACAĞIZ
"Daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Fizik olarak iyiye gidiyoruz. Hücum ediyoruz ama son bulmamız gerekiyor. 40 şut için ne yapmamız gerekiyor? Top kayıplarını nasıl düzelteceğiz? Bu gibi eksikleri çalışmayla gidereceğiz. Şikayetçi olarak değil çalışarak yapacağız. Oyuncu gelebilir, oyuncu gidebilir. Eldeki oyuncuları travma haline dönüştürürsek gelen de alnısı olur. Yaşıyoruz, görüyoruz ve en doğrusunu ortaya çıkarmaya çalışacağız. Kamp yeri bakıyoruz. Hazırlık maçı yapacağız. İyi takımlarla maç yapıp oyuncuların durumlarını göreceğiz. O maçları da kazanmak isteyeceğiz. Bu takım çok huzurlu ve rahat değildi. Ama bu takım oyuncularının daha iyi oynayacağını düşünüyorum. Hep atarak zenginleşemeyiz. Elimizdeki oyuncuları kendi içinde yarıştırmalıyız."

GÜVEN, MORAL VE İNANÇ SIKINTILARINI AŞMALIYIZ
En iyi çalışmayı yaptıklarını belirten Güneş, "Güven, moral ve inanç sıkıntılarını aşmalıyız. Bunun için de elbirliği içinde olmalıyız. Sizler eleştiri yapacaksınız ama aynı zamanda yol göstereceksiniz. Takımdaki sevgiyi iyi kullanmak durumundayız. Birini tekme tokat dövdükten sonra seni seviyorum denmez. Korku yaratmamak gerekiyor. Ama bu ona taviz vermek demek de değildi. Biz en iyi çalışmayı yapıyoruz. Keyifli çalışsın ve daha iyi oynasın diye" dedi.

AYDIN'IN DİZİNDE PROBLEM VAR
Sakat futbolcularla ilgili bilgi veren Güneş, "Belluschi'nin sakatlığı iyiye gidiyor. Emre ve Onurcan düzeldi. Fernandao'nun durumu da ciddi görünmüyor. Belluschi'nin 1 hafta 10 gün süreye ihtiyacı olabilir. Aydın'ın dizinde problem var. Doktorlar ameliyat olması gerekebileceğini söyledi. Yükleme olunca da ağrısı oluyor. Bu onu soru işareti haline getiriyor. Ameliyat olması daha iyi olur dediler. Menisküsü var. O da ameliyattan kaçıyor. Zaman kaybı oluyor. İleride de bu sıkıntıyla gelebilir. Ayağı kitlendiği zaman yine ameliyat olacaksın. Serdar iyiye gidiyor. Bir güçsüzlük var. İyiye gidiyor. Ani birşey olmazsa iyiye gidecek. Normal antrenmana katılacak" diye konuştu.

BANA SORARSANIZ AZİZ DERİM
"Kendi gerçeğimizi bilirsek daha iyi planlama yaparız" diyen Güneş, "Hem oyuncumuzu yarıştıracağız, alabileceğimizi gücümüze göre alırız. Elinizde büyük paralarla aldığınız oyuncuyu şu an oynatamıyorsunuz. Ben Aziz'i hiç tanımıyordum. Taiwo'yu da tanımıyordum. Ama bana sorarsanız Aziz derim. Aziz'in kadroya girdiği yerde Taiwo giremiyorsa benim yapmam gereken onu daha çok çalıştırmalıyım. Fernandao bizim için ideal bir hücum oyuncusu. O tip bir oyuncu almak doğru olmaz. Bunun dışında hücuma dönük orta saha oyuncusu bakıyoruz ve düşünüyoruz. Olabilirse olacak. Ya hareketli bir forvet ya da hücuma dönük orta saha oyuncusu. Belki Volkan iyiye gidiyor, üzerine koyacak, Ferhat gayretli üretken değil. İki açığımız da golcü değil" ifadelerini kullandı.

TRANSFER GİZLİ OLUR
Bir gazetecinin, "Holmen ismiyle ilgili gelişme var mı?" sorusuna Güneş, "Transferle ilgili ne açıklama yapılıyor ne yazılıyor bilmiyorum. Bazen yazılıyor bu da kulübün zararına. Alım olarak sıkıntılı olur. Jeff Louis ile ilgili fiyatta sıkıntı çıktı. Buna benzer bir kaç oyuncu daha söylendi. Holmen de buna benzer. Onun bir sıkıntısı var. Uzun zamandır müsabaka oynamadı. İyi oyuncu. Traore de ona benzer bir oyuncu. Bizim golde sıkıntımız var. Birkaç oyuncu var yine bunlar gibi. Ama hangisi olur onu bilmiyorum. Bunu da zaman gösterecek. Yazılan çizilenlere bakılınca bizden önce gidiyor. Daha olabilir derken piyasaya yansıyor. Transfer gizli olur" cevabını verdi.

BAŞARILI OLSA ZATEN KALACAKTI
Colin Kazım ile ilgili soruya Şenol Güneş şu yanıtı verdi:
"Kazım ile ilgili ne yazılıyor bilmiyorum. Kim söyledi, nasıl söyledi bilmiyorum. Kazım ile ilgili benim düşüncem baştan beri aynı. Kazım, Pinto bu takıma ait olmayan oyunculardı. Pinto'nun eski haline bakarsak ben kalsın isterdim. Öyle bakarsanız en iyisi Bangura. Top oynuyor orada. Biz buraya ait olanları kazanırken sıkıntı çekiyoruz. Kazım başarılı olsa zaten kalacaktı. Ekonomik bir külfeti var. Çözümü yeni sorun çıkarmak değil. Kazım ve diğerleri. Hep aynı şeyleri konuşup zaman kaybediyoruz. Elimizdeki oyunculardan bile bazılarını oynayamazsa bırakmayı düşünüyoruz. 15-18 çok iyi oyuncu bize yeter. Biz oyuncuya bakmak için değil oynatmak için burada tutuyoruz. Bu ilkeleri böyle işlemek durumundayız. Kazım gibi bir oyuncu bana lazım, doğru. Sestak gibi oyuncu lazım. Ama bunların üzerinde muhakeme yapmak doğru değil. 15-20 gün izin verilmiş sonra gel bir daha idmana çık. Ben oyuncularla sorunum yok ki. Bunlar doğru değil. Elimizdeki oyuncuları kazanmak istiyoruz. Biz oyuncuları korumak için değil, yararlı hale getirmek için uğraşıyoruz. Bunları gündemde çok tutarak geriye dönük suçlama olur. Kulübe en az zararlı hale getirip çözmek durumundayız. Taiwo ve Frey'i bile oynatamıyoruz. Takımla, seyirciyle, camiayla bütünleşmemiş futbolcularla sıkıntı çekeriz."

OZAN İPEK HAZIR DEĞİL
Ozan İpek ile ilgili yöneltilen soruya Güneş, "Volkan, Aydın, Ferhat ve Ozan. Bunların dördü de golculük vasfı yok. Ozan fizik olarak gücü var ama tam hazır olduğunu düşünmüyorum. Aydın için de aynı şeyi düşünüyorum. Güçlü olmadığı zaman sakatlanabilecek futbolcular. Ozan şu an hazır değil. Bu maçta son bölümde 11 kişi olsaydık Ozan girebilirdi. 10 kişi kaldık. Ama katkı yapacağını düşünmediğim için almadım. Ferhat alanı daha iyi kullanıyor. Ama Ozan şu an o fizik gücünde değil. Şansı en iyi kullanan Aziz oldu" yanıtını verdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler