SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Daha fazla namaza gitmem lazım"

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum devre arası çalışmalarının devam ettiği Antalya'da düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

"Transfer olmazsa mevcut kadro hedefe gidebilecek mi?" sorusuna Daum, "Dua etmem ve daha fazla namaza gitmem gerekiyor" cevabını verdi.

"İKİNCİ YARIYA YANSIYACAKTIR"
Devre arası çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Daum, "Sıkı idmanlarımız oldu. İdmanlardan hariç bir hazırlık maçımız oldu. 2-1'lik galibiyet aldık. Takım içinde arzulu istekli futbolcular iyi çalışıyor. Takım gittikçe kendisini buluyor. Bu ikinci devreye yansıyacaktır" diye konuştu.

"FERNANDAO KATKI SAĞLAYACAKTIR"
Takımın yeni transferlerini de değerlendiren Daum, "Yeşil Bursa takımından 3 tane arkadaşımız geldi. Onlar da bizimle çalıştı. Kendi durumlarını gördü. Ethem arkadaşımız yeni geldi. Genç ve yetenekli arkadaşımız. Bursaspor için iyi bir kazanç olacaktır. Oğuzhan arkadaşımız da fiziksel olarak iyi ve süratli bir arkadaşımız. Belirli bir dönemden sonra kendisini takımda bulabilir. Yetenekli bir futbolcu. Fernandao, kesinlikle bize katkı sağlayacağını gösterdi. 4 haftalık bir idmansızlığı var. Önümüzdeki haftalarda iyi çalıştıktan sonra inanılmaz katkı verecek ve kaliteli futbolcu olduğunu gösterecektir" şeklinde konuştu.

"2-3 TRANSFER GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ"
"Umarım 2-3 transfer daha yapabiliriz" diyen tecrübeli teknik adam şunları söyledi: "Bu transfer döneminde bizlere bir çok futbolcu önerildi. Bize katkı yapacak futbolcuyu transfer etmek zorundayız. Umarım 2-3 futbolcu transfer edip bize katkı sağlama adına bunları gerçekleştirebiliriz. Önümüze baktığımızda bu transferlerin hemen bizlere katılması önemli. Önümüzdeki 4 hafta içinde 10 müsabaka oynayacağız. Bu zor periyotta arkadaşlarımızın katılması çok önemli." "

"HEDEF İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"
Transfer istememin yanı sıra takımı da belirli bir seviyeye getirme adına çalışma yapıyoruz" diyen Daum, "O da çok önemli. Futbolcu arkadaşlarımız çok iyi çalıştılar. Onlara da teşekkür etmek istiyorum.

Hedeflerimizden bir tanesi Avrupa Kupaları'na katılmak. Bunların bir yolu kupa diğer yolu lig. Bursaspor ve taraftarı bunu hak ediyor. Hedefleri gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bursaspor için sorumluluk alan, çalışan insanlar yüksek bir motivasyonla çalışıyor. Hedef adına herşeyi yapacağız" diye konuştu.

"ZOR BİR PERİYOT"
Bir gazetecinin, "Transferler ne zaman kadroya katılır?" sorusuna Daum, "Zor bir periyot. Önümüzdeki 10 maçla ilgili bunları yönetimimizle görüştüm. Zorlu dönemi bırakın, bu dönemde sakatlık olabilir, ceza olabilir. Bunlar olduğu zaman istenilen kaliteyi sahaya süremiyorsunuz. Bu durumlarda hazırladığımız futbolcuları en üst seviyede hazırlamaya çalışıyoruz. Zaman zaman kaliteye de ihtiyaç var. Belirli hedef koyduğunuz zaman kalite de önemlidir. Devre arası transfer periyodu zor bir periyot. Almak istediğiniz futbolcuların sözleşmeleri devam ediyor. Gerçekten çok büyük paralar ödemek durumundasınız. Kolay bir transfer dönemi değil. Avrupa'da belirli ligler devam ediyor. Ligler devam ederken futbolcu çıkarmak zor oluyor. Kuzey Amerika bölgesine de bakıyorsunuz. O bölgede bir futbolcu buldunuz, bizden ziyade rakip olarak Ruslar, Araplar var. Orada transfer döneminde kendiniz iyi bir futbolcu seçtiğiniz anda rakip olarak çıktıkları zaman zor bir dönem yaşayabiliyorsunuz. 2-3 futbolcuyu almak bizim için çok önemli. Böyle daha zor bir duruma girebiliriz ama en maksimumu çıkarmak durumundayız" yanıtını verdi.

"DUA ETMEMİZ GEREKİYOR"
"Transfer olmazsa mevcut kadro hedefe gidebilecek mi?" sorusuna ise Christoph Daum şu yanıtı verdi: "Motivasyonum yüksek derecede bu konuda çalışacağım. Futbolcularımla bunu yaşayarak hedeflerimiz adına her şeyi ortaya koymak durumundayız. Bu konuda kendim de göstermek durumundayım. Dua etmemiz gerekiyor. Kırmızı kart olmasın, sakatlık olmasın diye dua edeceğiz. Daha fazla namazlara gitmem gerekiyor."

"AÇIK HESAP VAR"
Sivasspor maçına da değinen Daum, "Açık bir hesabımız var. Bu hesabı kapatmak için maçı bekliyoruz" dedi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler