SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asamoah Gyan kimdir?

Bursaspor, Çin ekibi Shangai SIPG takımından kiralık olarak Al-Ahli Dubai Club'a giden golcü oyuncu Asamoah Gyan'a resmi teklif yaptı. Bir dönem Fenerbahçe'nin de almak istediği Asamoah Gyan ile Bursaspor arasında transfer pazarlığının devam ettiği bildirildi. Peki Asamoah Gyan kimdir?

Asamoah Gyan ile Bursaspor, yeni sezon için anlaşmak üzereler. Geçtiğimiz sezon, son maçta ligde kalmayı kazanan Bursaspor, yeni sezonda güçlü bir kadro amacında. Bursaspor, Şu an Çin'de kiralık olarak oynayan tecrübeli golcü Asamoah Gyan'a teklif götürdü. Gyan, Bursaspor'un yaptığı teklifin artırılması halinde gelebileceğini belirtti. İki taraf arasında görüşmeler devam ediyor. Peki Asamoah Gyan kimdir?

ASAMOAH GYAN KİMDİR?

Asamoah Gyan, 22 Kasım 1985 tarihinde Accra'da doğan Gana milli takım kaptanı, forvet oyuncusunun bonservisi Al-Ahli takımında ve Çin'in Shangai SIPG takımında oynuyor. Asamoah Gyan, futbola Gana Premier Ligi'nde yer alan Liberty Professionals takımında 2003 yılında başladı. 16 maçta 10 gol atan Asamoah Gyan, Udinese takımı yöneticilerin dikkatini çekti ve o sene transfer oldu. Udinese takımı tecrübe kazanmasını istediği Asamoah Gyan'ı 2004-2006 yılları arasında Modena takımına kiralık olarak verdi.

Asamoah Gyan, Udinese takımında 2003-2008 yılları arasında 39 maçta 11 gol atmayı başardı. 2008 yılında ise Fransa Lig 1 takımı Rennes'e transfer oldu. Bu takımda 48 maçta 14 gol atan Asamoah Gyan, 2010 yılında İngiltere Premier Ligi takımı Sunderland'a transfer oldu. Asamoah Gyan, Sunderland forması altında iki sezonda 34 maça çıktı ve 10 gol kaydetti.

Birleşik Arap Emirlikleri Pro Ligi takımı Al-Ain, Asamoah Gyan'ı 2011 yılında bir yıllığına kiraladı. 18 maçta 22 gol atan Asamoah Gyan'ı ile Al-Ain takımı 2012-2015 yılı için 3 yıllık sözleşme imzaladı. Gyan, bu üç sezonda 65 maçta 73 gol kaydetti.

Şu an Al Ahli oyuncu olarak Shangai SIPG takımında kiralık olarak oynayan Asamoah Gyan, kariyeri boyunca 103 maçta 50 gol attı.

Gana milli takımı kaptanı olan Asamoah Gyan, uluslararası maçlarda 48 golü bulunuyor. Dünya Kupası'nda attığı 6 gol ile şu an Gana Milli Takımı tarihinde en çok gol atan futbolcusudur.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler