SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

24 yıl sonra gelen zafer

Finalde Arjantin'i uzatma sonunda 1-0 yenerek 2014 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Almanya'da takım kaptanı Philipp Lahm'a şampiyonluk kupasını FIFA Başkanı Sepp Blatter verdi.

2014 Dünya Kupası, finalde Arjantin'i 1-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Almanya'nın kaptanı Philipp Lahm'ın ellerinde yükseldi. Kupanın en iyi futbolcusuna verilen Altın Top Ödülü'nü Arjantin'den Lionel Messi, en iyi kaleciye verilen Altın Eldiven Ödülü'nü ise Almanya'dan Manuel Neuer kazandı.

ALTIN TOP ÖDÜLÜ MESSİ'NİN

Brezilya'nın evsahipliği yaptığı 20. FIFA Dünya Kupası'nın madalya töreni öncesinde bireysel ödüller sahiplerini buldu. Kupanın en iyi futbolcusuna verilen Altın Top Ödülü'nü layık görülen Arjantin'den Lionel Messi ve en iyi kaleciye verilen Altın Eldiven Ödülü'nü kazanan Almanya'dan Manuel Neuer ödüllerini aldı.


Messi'nin ödülünü almaya geldiği sırada çekilen bu kare sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldı.

BLATTER YUHALANDI

Kupa törenine Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini katıldı. Blatter'in seremonide bazı taraftarlarca yuhalanması dikkati çekti.

İkincilik madalyalarını almak için tribünde oluşturulan platforma giden Arjantinli futbolcular, Alman oyuncular tarafından alkışlandı. 2014 FIFA Dünya Kupası'nın şampiyonu Almanya'nın kaptanı Philipp Lahm, şampiyonluk kupasını FIFA Başkanı Blatter'den aldı. Lahm'ın kupayı kaldırdığı sırada Maracana Stadı'nın üstünde havai fişekler patlatıldı.

Ayrıca, Rio de Janeiro kentinin simgelerinden biri olan Hz. İsa heykeli de Almanya bayrağı ile ışıklandırıldı. Öte yandan tribünlerde çoğunluğu oluşturan Arjantinli futbolseverlerden bazılarının, uzatmada kaybedilen kupa sonrası gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Almanya, Dünya Kupası'nı 4. kez kazandı

2014 FIFA Dünya Kupası finalinde Arjantin'i uzatma sonunda 1-0 yenen Almanya, tarihinin 4. şampiyonluğunu elde etti.

Brezilya'da düzenlenen 20. FIFA Dünya Kupası'nın finalinde Arjantin'i, oyuna sonradan giren Mario Götze'nin 113. dakikadaki golüyle mağlup eden Almanya, İsviçre 1954, 1974'te ev sahipliği yaptığı turnuva ve İtalya 1990'dan sonra tarihindeki 4. şampiyonluğunu kutladı.

1954, 1966, 1974, 1982,1986, 1990 ve 2002'nin ardından Dünya Kupası'ndaki 5. finalinde, sahadan 4. kez mutlu ayrılan Almanya, kupanın finalinde 1986 ve 1990'dan sonra 3. kez karşılaştığı Arjantin'i, 1990'da olduğu gibi sahadan eli boş gönderdi.

Turnuva boyunca 18 gol atıp 4 gol yiyen Joachim Löw yönetimindeki "Panzerler", 7 puan topladığı G Grubu'nda ABD'nin önünde lider olarak 2. tura yükselmişti. Grupta Portekiz'i 4-0, ABD'yi ise 1-0 yenen ve Gana ile 2-2 berabere kalan Avrupa temsilcisi, 2. turda Cezayir'i uzatmalarda 2-1, çeyrek finalde Fransa'yı 1-0, yarı finalde de evsahibi Brezilya'yı 7-1'lik skorla geçmişti.

Almanya, İtalya'yı yakaladı

Dünya Kupası'nı, 24 yıl sonra müzesine götüren "Panzerler", 4 şampiyonluğu bulunan İtalya'yı yakaladı. Almanya böylece kupayı 5 defa kaldıran Brezilya'nın ardından "FIFA Dünya Kupası'nın en başarılı 2. ülkesi" unvanını İtalya ile paylaştı.

Amerika kıtasında kazanan ilk Avrupalı

Almanya Milli Takımı, Dünya Kupası finalinin 8. kez oynandığı Amerika kıtasında şampiyonluk yaşayan ilk Avrupa takımı olmayı da başardı. Daha önceki 7 finalin 5'inde boy gösteren Avrupalılar, bu karşılaşmaların hiçbirinde galibiyet elde edememişti.

Avrupa kıtasına 26. finalini yaşatan Almanya, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun (CONMEBOL) bünyesinde finale yükselen 14. milli takım olan Arjantin'i yenerek Dünya Kupası'nın 11. kez Avrupa'ya gitmesini sağladı.

20. FIFA Dünya Kupası'nda Almanya sayesinde 11. defa mutlu sona ulaşan Avrupa kıtası böylece 9 şampiyonluğu bulunan Amerika ile arasındaki farkı açtı.

Avrupa ayrıca 2006'da İtalya ve 2010'da İspanya ile kupayı kaldırmasının ardından 2014'te de Almanya ile aynı başarıyı tekrarlayarak "FIFA Dünya Kupası'nı üst üste 3 kez kazanan ilk kıta" olarak tarihe geçti.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler