SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe 2 - 1 Çaykur Rizespor

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, sahasında Çaykur Rizespor'u konuk etti. Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası'nda Medipol Başakşehir'le 2-2 berabere kalan sarı-lacivertliler, Kadıköy'de oynanan mücadelede Çaykur Rizespor'u Moussa Sow'un golleriyle 2-1 mağlup etti ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolunda çok önemli bir 3 puan kazandı.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor karşılaştı.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan mücadelede Fenerbahçe, Moussa Sow'un üstün performansıyla sonuca gitti ve Senegalli yıldızın 90+2'de attığı golle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Maçın 3. dakikasında Fenerbahçe Sow'un golüyle 1-0 öne geçti. Aatif'ın ortasına düzgün bir kafa vuruşu yapan Senegalli golcü, sarı-lacivertlilere üstünlüğü getirdi. Bu golden 9 dakika sonra Çaykur Rizespor beraberliği yakaladı. Şener'in altı pas için yaptığı hatayı iyi değerlendiren Oğuz Han Aynaoğlu, takımına beraberliği getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda iki takım da net pozisyon bulmakta zorlandı. Fenerbahçe Sow ve Lens'le rakip kaleyi yoklarken, Çaykur Rizespor Kweuke ile %100'lük bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Dakikalar 90+2'yi gösterirken sahneye çıkan Moussa Sow, Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirdi ve mücadele bu skorla sona erdi.

Medipol Başakşehir ile Beşiktaş'ın oynayacağı haftada Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolunda çok kritik 3 puan kazanan Fenerbahçe, puanını 56 yaptı. Çaykur Rizespor ise 23 puanda kaldı.

Fenerbahçe 2-1 Çaykur Rizespor
Stat: Ülker
Hakemler: Ali Palabıyık, Ekrem Kan, Kerem Ersoy
Fenerbahçe: Fabiano (Dk. 70 Ertuğrul Taşkıran), Şener Özbayraklı (Dk. 46 Ozan Tufan), Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Lens, Chahechouhe (Dk. 68 Emenike), Sow
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Fink, Yakoubi, Saadane, Dhurgham İsmail, Robin Yalçın, Igiebor (Dk. 61 Recep Niyaz), Petrucci, Süleyman Koç (Dk. 89 Oğulcan), Oğuz Han Aynaoğlu (Özgür Çek), Kweuke
Goller: Dk. 3 ve Dk. 90+2 Sow (Fenerbahçe), Dk. 14 Oğuz Han Aynaoğlu (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Hasan Ali Kaldırım (Dk. 60), Mehmet Topal (Dk. 90+1) Fenerbahçe, Marwane Saadane (Dk. 48) Çaykur Rizespor
Kırmızı kart: Saadane (Dk. 90) Çaykur Rizespor

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Fenerbahçe ilk atağında golle buluştu. Chahechouhe'nin ceza sahasına girmeden sol kanattan yaptığı ortada Sow, altıpasın önünde topu kafayla filelere gönderdi: 1-0
14. dakikada Çaykur Rizespor beraberliği yakaladı. Kweuke'nin sağdan ceza sahasına ortaladığı top altıpasın içinde Şener Özbayraklı'da kaldı. Şener topu ayağından açınca araya giren Oğuz Han Aynaoğlu, meşin yuvarlağa dokunarak ağlara yolladı: 1-1
33. dakikada seri çalımlarla ceza yayının üzerine kadar gelen Alper Potuk'un şutunda kaleci Gökhan Akkan, topu sağına uzanarak kontrol etti.
41. dakikada Çaykur Rizespor savunma arkasına atılan topta kaleci Gökhan ceza sahası dışına çıkarak meşin yuvarlağı uzaklaştırmak istedi. Kaleci Gökhan topa istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak Sow'un önünde kaldı. Ceza sahası içinden topu filelere yollamak isteyen Sow'un vuruşunda meşin yuvarlağı ağlara gitmeden Yakoubi, altıpasın üzerinde uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

55. dakikada Süleyman Koç'un ceza sahasının dışından sol çaprazdan çektiği sert şutta kaleci Fabiano, sağına uzanarak topu direk dibinden kurtardı.
58. dakikada Mehmet Topal'ın ceza sahası dışından yerden çektiği sert şutta kaleci Gökhan Akkan, topu son anda kornere çeldi.
66. dakikada Dhurgham İsmail'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Kweuke, ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kweuke'nin şutunu kurtaran kaleci Fabiano mutlak bir golü engelledi.
83. dakikada Emenike'nin ceza yayının hemen gerisinden çektiği sert şutu kaleci Gökhan tokatladı. Pozisyonun devamında Çaykur Rizespor savunması topu kornere gönderdi.
85. dakikada Fenerbahçe'nin kullandığı korner sonucu Skrtel'in penaltı noktasının sağından çektiği şutu kaleci Gökhan kornere tokatladı.
88. dakikada ani gelişen Çaykur Rizespor atağında Özgür Çek'in pasında Recep Niyaz'ın ceza sahasına girmeden şutunda top az farkla auta gitti.
90+2. dakikada Fenerbahçe tekrar öne geçti. De Souza'nın ceza sahasına doldurduğu topu Emenike kafayla Sow'un önüne indirdi. Sow, altıpasın içinde yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 2-1

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk ettikleri maçın ilk 11'inde 3'ü zorunlu 5 değişiklik yaptı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Hollandalı teknik adam, hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Medipol Başakşehir'le 2-2 berabere kaldıkları maçın ilk 11'inde 5 değişikliğe gitti.

Sarı-lacivertli takımda Volkan Demirel ve Robin van Persie sarı kart cezaları, Simon Kjaer ise sakatlığı nedeniyle Çaykur Rizespor karşısında oynayamadı. Advocaat, kupada oynattığı Ozan Tufan ve İsmail Köybaşı'nı da yedek kulübesinde oturttu.

Fenerbahçe'de bu isimleri yerine kalede Fabiano Ribeiro, stoperde Roman Neustaedter, sol bekte Hasan Ali Kaldırım, orta sahada Alper Potuk, ileri uçta ise Moussa Sow forma giydi.

Advocaat, Süper Lig'de son oynanan Galatasaray derbisine göre ise 3 değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Galatasaray derbisinde oynayan Volkan Demirel, Van Persie ile Kjaer, bu maçta oynayamadı.

Mehmet Topal yetişti, Kjaer yok

Fenerbahçe'de kupa maçında sakatlanan Mehmet Topal lig maçına yetişirken, Kjaer kadroda yer almadı.

Adalesinde ağrılar bulunan ve cuma günü antrenmana çıkmayan Mehmet, dün ise takımla çalışmıştı.

Medipol Başakşehir maçının ilk yarısında sol üst adalesinde zorlanma nedeniyle oyundan çıkan Kjaer ise Çaykur Rizespor maçına yetiştirilemedi.

Fenerbahçe'de Kjaer'in diğer sakat futbolcular Gregory van der Wiel, Jose Fernandao ile migren rahatsızlığı bulunan Volkan Şen ve sarı kart cezalıları Volkan Demirel ile Van Persie'nin yanı sıra Oleksandr Karavaiev, kadroda bulunmadı.

Sow 2 ay sonra ligde ilk 11'de

Fenerbahçe'nin Senegalli forveti Sow, ligde 2 ayı aşkın bir süre sonra ilk 11'de forma şansı buldu.

Van Persie'nin cezası nedeniyle forma giyen Sow, son olarak ligde 26 Şubat'ta oynanan 22. hafta maçında Gaziantepspor karşısında ilk 11'de oynamıştı. Fenerbahçe'nin bu sezon ligdeki en golcü (9 gol) futbolcusu Sow, Süper Lig'de 6 maç sonra ilk 11'de forma giydi.

Emenike ve Stoch ligde 7 maç sonra kadroda

Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Emmanuel Emenike ile Slovak kanat oyuncusu Miroslav Stoch, Süper Lig'de 7 maç sonra 18 kişilik kadroya dahil edildi.

Geçen yıl aralık ayında kadro dışı bırakılan ancak şubat ayında yeninde takımla çalışmalara başlayan Emenike, affedildikten sonra Süper Lig'de sadece 19 Şubat'taki Kasımpaşa maçında 18 kişilik kadroya dahil edilmişti. Ligde son olarak 20 Kasım'daki Galatasaray derbisinde forma şansı bulan Emenike, UEFA Avrupa Ligi'nde 16 Şubat'ta oynanan Krasnodar maçından sonra ise bir daha teknik direktör Advocaat'tan süre alamadı.

Stoch ise Kasımpaşa maçında ilk 11'de forma giydikten sonra lig ve kupada hiçbir maçta 18 kişilik kadroya dahil edilmemişti.

Çaykur Rizespor'da tek değişiklik

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, geçen hafta Medipol Başakşehir'le 3-3 berabere kaldıkları maçın ilk 11'inde zorunlu bir değişiklik yaptı.

Geçen hafta oyundan çıktıktan sonra kırmızı kart gören Bright Edomwonyi'nin yerine Karadeniz temsilcisinde Oğuz Han Aynaoğlu forma giydi.

Öte yandan Gaziantepspor'un hayatını kaybeden Çek futbolcusu Frantisek Rajtoral için maç öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler