SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şenol Güneş: 'Kovsalar da gitmeyeceğim'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde "Transferde geç kaldık, kadro olarak eksiğiz" sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Şenol Güneş, bu sözlere başkan Fikret Orman'ın üzüldüğünü belirtti.

Güneş, başkan Fikret Orman'la aralarının kimsenin bozamayacağını söylerken, "Beni kovsalar da gitmem, en az 1 yıl daha buradayım" diyerek ayrılık iddialarına son verdi.

İşte Şenol Güneş'in yine çok konuşulacak açıklamaları...

"AVRUPA'DAKİ TAKIMLARA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Ülkemiz sıkıntılı dönemden geçiyor, şehitler var, bu acılar son bulmalı. Birlikte yaşayabilmek için el birliği verip bunların üstesinden gelmeliyiz. Ne iş yaparsanız yapın her güne mutsuz başlıyorsunuz, bunlar son olmalı.

Lige başlıyoruz, herkese başarılar. Avrupa'daki takımlara da başarılar diliyorum. En fazla kombine alan taraftarımıza teşekkür ederim, onları Alanya maçında yanımızda görmek istiyoruz.

"MUSTAFA KEMAL'İN ÇOCUKLARIYIZ FİKRİMİZ VE VİCDANIMIZ HÜR"

Beşiktaş'ın adı şampiyonluk için yeterlidir, yine bunu kovalayacağız. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Sorun ve mazeret üretmeden yola çıkıyoruz ama durum tespitlerimizin olduğu gerçek. Fikri ve vicdanı hür insanlarız, Mustafa Kemal çocuklarıyız, sözü esirgemek gibi bir durumumuz yok. Başkan ve yönetimin desteğiyle takım ve taraftar şampiyonluk yarışı için yeterli olacaktır.

"BEN YÖNETİMİ SUÇLAMADIM, BAŞKAN, BANA 'ABİ' DER"

Bazı konularda üzgün ve kızgınım. Başkanı ve yönetimi suçlamadım. Böyle biri olmam. Gökhan ve Adriano'yu neden aldın demedim, takımla ilgili sorulara cevap verdim, durum tespiti yaptım. Az önce fikri ve vicdanı bu yüzden söyledim. Güneş patladı, Orman yandı dendi. Güneş de Orman da herkese lazım. Bunları kavga ettirmek isteyenlere söylüyorum, benim öyle bir üslubum yok, başkan bana 'Abi' diyor. Ben de ona 'Başkanım' Türkiye'nin en iyi başkanı. Kimseye yalakalık yapmadım, durum analiz yaptım. Kimse aramızı bozmaya çalışmasın.

"F.BAHÇE-TRABZON'U ÖRNEK VERDİM, BAHSEDİLMEDİ"

Yaptığım röportajı bir daha izledim, ne demişim diye. Hakem suçlaması kesinlikle yapmadım, çok dikkatli konuştuğum konu nasıl buraya getiriliyor anlamadım. Fenerbahçe-Trabzonspor maçını örnek verdim, bahsedilmedi. Kavga isteniyor.

"G.SARAY İLE TRABZON'LA KAVGA YAPMAM"

Galatasaray ve Trabzonspor'a neden transfer yapmadın diye suçlama yapmadım. Ceza alırlar bilmem. Benim söylediklerimi siz de söyleyip yazıyorsunuz, Galatasaray ile Trabzonspor ile kavga yapmam.

"BAŞKAN ŞU AN TRANSFER İÇİN LONDRA'DA"

Ben oyuncularım gitmesin istedim, burada huzurlu olsun istedim. Yönetimi suçlamıyorum, başkan şu an transfer için Londra'da. Her şeyi herkes bilmez. Biz çalışanız, onlar karar verenlerdir. Geçen sene de transferler geç yapıldı, geçen sene ortaklaşa kararlar aldık devre arası da transferler yaptık. Sayısal eksikler var ben bunu söyledim.

"İSTİFA MI? YOK YA, BAŞKA NE İSTİYORSUNUZ, EN AZ 1 YIL DAHA...

Olay istifa değil, yok ya, başka ne istiyorsunuz? O kadar basit mi? Hayata böyle mi bakıyorsunuz? Gitmemi isteyenlere söylüyorum, kovsalar da gitmeyeceğim. En az 1 yıl daha buradayım. Yayıncı kuruluşun basın toplantısına 15 dakika geç gittim, keşke gitmeseydim bir işe yaramadı. Bu ülkede en güzel şey susmak. O yüzden bilim adamları konuşmuyor. Depremle ilgili bilim adamı konuşuluyor kaos yaratıyoruz.

GÜNEŞ'TEN SOSA'YI TV'DEN ÖĞRENDİM SÖZLERİNE AÇIKLAMA

Ben de konuştuğumu bir gün sonra okuyunca yanlış anladım, Sosa'nın gitmesi planlarımızda yoktu. Milan, Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor mu? Oynamıyor. Benim oyuncumun yaptığı bu başarıyı taçlandırmasını isterim. Bugün beni Barcelona istese gitmem. Lafı nereye getirirsiniz bilmem. Bu benim anlayışım, çağ dışı olabilir. Geçen sene de Sosa'nın da sorunları vardı. Kendisine 'İdmana çık, işini yap' dedi. Benimle konuşurken sanki orada yoktu kafasındaydı. Niye geliyor, niye idmana çıkıyor anlamak zor. Galatasaray maçı kadrosuna aldım. O gidecek mi, kalacak mı diye düşünüyor, ben maçı düşünüyorum. Bu mesleğe saygısızlık oluyor. Alexis, Milosevic son güne kadar idmana çıktı, teşekkür ettim, öyle gittiler. Sosa öyle bir hale geldi ki ipin ucu kaçtı. Ben bir yere giderken, adam bir yerde görüşüyor. Bunları bilemeyiz. Benim ve başkanın, Sosa'yı tutma şansı var mı? Yok. Başkan parayı almaz kalır. Yerine biri alınır, olmazsa devre arası alınır. İyi bir oyuncu kayıptır. Aksini söylersem yalan olur.

"BURAK YILMAZ'A DA SÖYLEDİM"

Sosa başarısız olsa, Milan'a gider miydi? Yoki burada kalırdı. İşte biz başarılı mı olalım, başarısız mı? Bunu Burak Yılmaz'a da söyledim, iyi oynarsa gidecek, kötü oynarsa orada kalıp takıma zarar verecek. Bu nasıl bir sistem ya? Ülke futbolu nasıl kalkınacak? Bu kadronun devamlılığı olması lazım. Barcelona'ya bakın, ana iskeleti bozmuyor ki. Bunu yönetim de biliyor ama Türkiye'de uygulamak zor.

ŞENOL GÜNEŞ'İN GOMEZ AÇIKLAMASI

Gomez sona ana kadar gitmemişti, Wolfsburg ilk başta çıkmıştı. Gomez için de Sosa hakkında söylediklerim geçerli. Sen Şampiyonlar Ligi'nde oyna yine gidersin. Gideceğin takıma yine gidersin, iyi oynarsan katlayarak gidersin. Neden gittiler, kendi kararları, tercihlerine saygı duyuyorum.

ÜÇ KALECİ İÇİN YORUMU; GİDEN OLACAK MI?

Üç kaleci ile ilgili fikrim iyi. Boyko geçen seneden daha iyi. Fabri iyi, Tolga iyi. Tolga'nın Türk olması kaptan olması oynamaya garanti değil. Yabancı da kalabilir. Ama her hafta kadro yaparken, bir yabancı dışarıda kalacak. Bu yüzden bir yabancıyı gönderebiliriz ama göndermeyebiliriz de.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE EZİLMEK İSTEMİYORUM"

Biz her halimizle hazırız. Galatasaray maçını yeterli görmüyorum ama biz Şampiyonlar Ligi'nde yarışan takımız. Geçen sene oyunculara 'Şampiyon gibi yaşayın' dedim. Şimdi gerçek şampiyonuz, o yüzden bu kadronun oyun olarak şampiyon gibi oynamasını isterim. Şampiyonlar Ligi'nde ezilmek istemiyorum. Biz bir Şampiyonlar Ligi maçından sonra ya Galatasaray ya da Fenerbahçe ile oynayacağız. Bu takımla nasıl kaldıracağız? Güçlü olmak zorundayız. Sen bu idmanları kaldıramayacaksan o maçlara çıkamazsın. Futbolun en üst seviyesiyle maç yapacağız. Sen neredesin? Ben o takımları zorlamak istiyorum. Bu yüzden takviye istiyorum. Oyuncu oynamıyorsa kötü değildir.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE OYNAYACAKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Bazen ikili forvet, bazen 4 orta sahayı daha savunma ağırlıklı olabiliriz. Sistem olarak değişiklik yapmayacağız, o takımda kafa karıştırır. Genç oyuncular var ama üst seviyede, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaklarını düşünmüyorum. Kupada oynarlar. Geçen seneye göre değiştirdiler. Hem şampiyonluk, hem Şampiyonlar Ligi hem kupa, hem genç, bu olmaz, kendimizi kandırırız.

"ÖMER'İ SAĞA SOLA ATIYORUM, BAKIYORUM İSTEMİYOR"

Ömer'i sağa sola atıyorum. Tek mevki olmaz ama bakıyorum istemiyor. Burak Yılmaz da öyleydi. Sosa da pres yapıyordu, Oğuzhan da yapacak. Oğuzhan iyi oynamazsa size 'Ben burada iyi değilim, geride daha iyiyim' diyecek.

"AMOKACHI'NİN ÇOCUKLARINI İZLEMEDİM"

Amokachi'nin çocuklarını izlemedim. Bir de altyapıda Ufuk var genç kaleci. Bir de Oğuzhan geldi, o da onlardan biraz üst düzey.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE TOLGA'YA BİR ŞEY OLURSA UTKU OYNAR"

Şampiyonlar Ligi'nde Tolga'ya bir şey olursa Utku ile çıkacağız. Çünkü iki yabancı kaleci ile çıkamıyorsunuz.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler