SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş - Galatasaray (CANLI)

Turkcell Süper Kupa maçında Beşiktaş ve Galatasaray, Konya'da karşılaşacak.

BEŞİKTAŞ - GALATASARAY

STAT: KONYA BÜYÜKŞEHİR
HAKEM: METE KALKAVAN
SAAT: 20.45
YAYIN: ATV

11'LER

BEŞİKTAŞ :Tolga, Beck, Marcelo, Necip, Tosic, Atiba, Tolgay, Kerim, Oğuzhan, Olcay, Cenk

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan, Carole, Selçuk, Tolga Ciğerci, Sneijder, Sinan, Bruma, Podolski

GALATASARAY'IN HEDEFİ 5. KEZ KAZANMAK

Galatasaray, Beşiktaş ile yapacağı Turkcell Süper Kupa maçını kazanarak sezona kupayla başlamayı hedefliyor.

Bu sezon 10. kez düzenlenen organizasyonu en fazla kazanan ekip olan Galatasaray, Beşiktaş karşısından galibiyetle ayrılarak, kupayı 5. kez müzesine götürmeye çalışacak.

Sarı-kırmızılı takım, maçı kazandığı takdirde son 5 yılda 4. kez kupanın sahibi olacak.

BEŞİKTAŞ, 9 YIL ARADAN SONRA KAZANMA PEŞİNDE

Spor Toto Süper Lig'i geçen sezon şampiyon tamamlayan Beşiktaş, yeni sezona da Turkcell Süper Kupa ile başlamayı hedefliyor.

Siyah-beyazlı takım, geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray ile Konya'da Turkcell Süper Kupa mücadelesine çıkacak.

İlki 2006'da düzenlenen Süper Kupa'yı müzesine götüren Beşiktaş, 9 yıl sonra bir kez daha bu kupayı kazanmayı amaçlıyor.

GALATASARAY'DA TEK EKSİK VAR

Galatasaray'da Beşiktaş ile oynanacak derbi öncesi sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalacak Koray Günter dışında eksik futbolcu bulunmuyor.

Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Jan Olde Riekerink'in, sakatlıktan yeni çıkan Semih Kaya ile maç eksiklikleri bulunan yeni transferler Serdar Aziz ve Luis Pedro Cavanda'yı da ilk 11'de görevlendirmesi beklenmiyor.

Almanya Milli Takımı ile 2016 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele ettiği için takıma geç katılan Lukas Podolski'nin de maça yedek başlaması öngörülüyor.

BEŞİKTAŞ TAM KADRO

Siyah-beyazlılarda maç öncesi sakat oyuncunun bulunmaması teknik heyeti sevindiriyor.

Hafta içinde rahatsızlanan Gökhan Gönül ile antrenmanda sakatlanan Oğuzhan Özyakup da takımla antrenmanlarını sürdürüyor. Fenerbahçe'den transfer edilen Gökhan Gönül, yeni sezon hazırlıklarında sakatlık veya hastalık nedeniyle zaman zaman takımdan uzak kaldı.

Beşiktaş'ın yapacağı maçta sağ bekte, yeni sezonda Gökhan Gönül ile büyük bir rekabetin içinde olacak Andreas Beck'in görev alması bekleniyor.

GALATASARAY'IN BÜYÜK KOZU BRUMA

Hazırlık maçlarında sergilediği etkili performansla göz dolduran Portekizli futbolcu Armindo Bruma, Galatasaray'ın derbideki en büyük kozlarından biri olacak.

Sol açıkta forma giyen Bruma, sarı-kırmızılı takımın yeni sezon hazırlıkları kapsamında oynadığı 5 maçta da gol atmayı başardı. Portekizli futbolcu, hazırlık maçlarında 6 kez topu filelerle buluşturdu.

BEŞİKTAŞ'IN GOLCÜLERİ İSTİM ÜSTÜNDE

Sezon öncesi transfer çalışmalarında en büyük arayışı forvet hattı için yapan Beşiktaş'ta kadrodaki golcüler hazırlık maçlarında performanslarıyla dikkati çekti.

Siyah-beyazlılarda özellikle Cenk Tosun ve Ömer Şişmanoğlu attıkları gollerle ön plana çıktı. Beş hazırlık maçında 9 gol kaydeden Beşiktaş'ta Cenk ile Ömer, üçer kez rakip fileleri havalandırdı. Mustafa Pektemek ise bir kez gol sevinci yaşadı.

2015-2016 sezonunda Mario Gomez'in yedeği olarak oyuna girerek kritik gollere imza atan Cenk Tosun, Galatasaray maçının ilk 11'inde oynamak için daha büyük şansa sahip bulunuyor.

SABRİ SARIOĞLU, 15. KUPASINI İSTİYOR

Tecrübeli futbolcu Sabri Sarıoğlu, Beşiktaş karşısında galip gelmeleri takdirde sarı-kırmızılı takımla 15. kez kupa kaldırma sevinci yaşayacak.

Sabri Sarıoğlu, Galatasaray'da daha önce 6 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 4 Süper Kupa şampiyonluğuna ulaştı.

Galatasaray'da ayrıca şu ana kadar Hakan Balta 11, Semih Kaya 10, Selçuk İnan ve Fernando Muslera da 9 kupa kazanma başarısı gösterdi.

AURELIEN CHEDJOU, 100. MAÇINA ÇIKACAK

Galatasaray'ın Kamerunlu stoperi Aurelien Chedjou, sarı-kırmızılı formayla 100. resmi maçına çıkmaya hazırlanıyor.

Tecrübeli futbolcu, Turkcell Süper Kupa maçında oynaması durumunda, sarı-kırmızılı formayla "dalya" diyecek.

Galatasaray'a, 2013-2014 sezonunda Fransa'nın Lille takımından transfer edilen 31 yaşındaki oyuncu, bugüne dek sarı-kırmızılı formayla çıktığı 99 maçlık kariyerinde, 1 Türkiye Ligi, 2 TFF Süper Kupa ve 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Sarı-kırmızılı formayla ilk golünü Kayserispor deplasmanında atan Kamerunlu savunmacı, takımına toplam 11 gol ve 5 asistlik katkı sağladı.

SÜLEYMAN SEBA'NIN ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE

Siyah-beyazlı takım, Galatasaray'la, kulübün onursal başkanı Süleyman Seba'nın 2. ölüm yıl dönümünde karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş, kazanmayı hedeflediği Süper Kupa'yı, camianın efsane ismine ithaf etmek istiyor.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş de Türkiye Futbol Federasyonu tarafından TFF Süper Kupa'ya özel hazırlanan maç günü kitabında, "Süper Kupa'yı müzemize götürmemiz, yeni sezona moralli başlamamızı sağlamasının yanı sıra maçın onursal başkanımız Süleyman Seba'nın ölüm yıl dönümü olan 13 Ağustos'ta oynanması nedeniyle de camiamız için çok anlamlı olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler