SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'ın Adriano transferindeki sır

Beşiktaş'ın, taraftarını coşturan Adrino'yu sadece 600 bin Euro'ya kadrosuna katması, "Bunu nasıl yaptılar?" sorusunu gündeme getirdi. Bu sorunun 4 cevabı vardı: Şampiyonlar Ligi, düşük vergili ücret, arkadaş referansları ve menajerin ilişkileri.

İsmail Köybaşı'nın sürpriz ayrılığından sonra sol bek arayışına giren Beşiktaş, oluşan boşluğu Barcelona'nın yıldızı Adriano Correia ile doldurdu.

Bu transferde en çok dikkat çeken noktaysa ödenen bonservis bedelinin sadece 600 bin Euro olmasıydı. Zira bu para Katalan kulübü için çok da önemli değil...

Barcelona, nasıl oldu da Roma'nın 5 milyon Euro önerdiği iddia edilen Brezilyalı yıldızı sudan ucuza Beşiktaş'a verdi. Üstelik siyah beyazlı kulüp bu bonservis bedelini üç yılda ödeyecek.

İşte bunun nedenleri...

YILLIK 2.4 MİLYON EURO CEZBETTİ

1- Beşiktaş'ın yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan direkt katılacak olması Brezilyalı sol bekin siyah beyazlıları seçmesinde önemli bir kriter oldu.

2- Yine 2 milyon 400 Euro'luk net ücret ve gelir vergisinin düşük olması da Brezilyalı yıldız transfer Adriano'nun siyah beyaz kararında belirleyici oldu.

3- Türkiye'deki ortama ilişkin olarak takımdaki vatandaşları Rhodolfo ve Marcelo ile konuşan Adriano, iyi referans alınca son kararını verdi.

4- Menajer Ahmet Bulut'un, Arda Turan'ı sattığı Barcelona ile olan iyi ilişkilerini kullanması da Adriano transferinde çok etkili oldu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler