SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Londra'da doğdu Beşiktaşlı oldu

Hırslı, çalışkan, sempatik… TRT World’ün spor spikeri Samantha Johnson, İstanbul macerasını ve Beşiktaş taraftarlığını anlattı.

Sky Sports, Bein Sports, Chelsea TV gibi ünlü kanallarda çalıştıktan sonra yolu Türkiye'ye düşen Samantha Johnson, spor gazetecisi olarak TRT World'de göreve başladı. Birmingham doğumlu, siyahi bir kadın olarak İngiliz spor medyasında kendisine yer açmak için büyük mücadele veren Samantha, Türkiye'ye transfer süreci, Beşiktaş taraftarı oluşunu ve diğer tüm İstanbul anılarını anlattı.

İşte Samantha'nın gözüyle Türkiye: "Burada bir arkadaşımız ismimi söylemiş. Sky'dayken bir mülakat yaptık, sonra 'Neden olmasın' dedim ve işte buradayım! Buraya gelirken kriterim işimde daha özgür olabilmekti. İngiltere'de spor medyası şu sıralar daralıyor. Daha çok röportaj yapabilmek, seyahat edebilmek ve maç takip edebilmek istiyordum. Mesela Leicester'ın menajeri Claudio Ranieri ile yaptığım iş epey konuşuldu, ona insanlar için ne ifade ettiğini göstermek istedim. Çok özel birisi… Bu tip işleri burada da yapmak istiyorum."

Kartal'a aşık oldum

"Şampiyonlar Ligi'ne giden Türk takımları uluslararası medyada konuşuluyor, İstanbul takımları tanınıyor. Ben de tanıyordum ve buraya gelince Beşiktaş taraftarı oldum! Harika bir stadımız var! Taraftarlar inanılmaz… Çok tutkulular, sürekli şarkılar, tezahüratlar söylüyorlar. Premier Lig'de insanlar sessizce maç izlerler. Ayrıca hayatımda ilk kez burada ceza aldım! Bir Beşiktaş maçını izledikten sonra arkadaşımdan bir sonraki maçta cezalı olduğumu öğrendim, kötü kız olmak hoşuma gitmedi değil (gülüyor) "

Black List büyük onur

Samantha, futboldaki etkili siyahilerin yer aldığı "Football's Black List"te yer almasından dolayı gurur duyduğunu anlatıyor: "Sadece işimi yapmaya çalışıyorum ama böylesi bir listede yer almak büyük bir onur. İşimi iyi yaptığımı görebilmeleri harika…"

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler