SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş'ta Arda Turan harekatı başladı

Yıldız futbolcunun menaceri ve kariyer planlayıcısı Ahmet Bulut’un, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile yaptığı müthiş transfer görüşmesinin detayları ortaya çıktı. Bu temasta gündeme gelen Arda Turan için Bulut’un, “Düşünürseniz ben Barça’yı ikna ederim” mesajı Orman’ı çok heyecanlandırdı, şimdi sıra resmi görüşmelerde.

Beşiktaş, sezonun en büyük hamlesini yapmaya hazırlanıyor. Geçen sezonun özellikle son bölümünde Barcelona’da beklentilerin gerisinde kalan ve kiralanma ihtimali ciddi ciddi görüşülen oyuncu için Kartal, ihtimali belirti. Her şey, Adriano transferi sürecinde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Arda Turan’ın menaceri ve ‘abim’ dediği Ahmet Bulut arasındaki diyaloglarla başladı.

Bu noktada Arda Turan’ın adının gündeme gelmesi üzerine Bulut’un verdiği, “Eğer düşünürseniz 1 sezon kiralanma seçeneği için ben Barcelona’yı ikna ederim. İyi şartlarla bunu çözebiliriz” mesajı Orman’ı çok heyecanlandırdı. Bunun üzerine Kartal’ın patronu, Ahmet Bulut’a, “Bu konuda çalışalım” diyerek yetki verdiği de gelen haberler arasında.

ARDA: YÜKSELENİM BEŞİKTAŞ

Arda Turan cephesine gelince... Adı sık sık Fenerbahçe ile anılan milli takım kaptanının, Türkiye’ye dönüş ihtimalini soran gazetecilere, “Fenerbahçe olmaz ama Beşiktaş’a sempatim var. Yükselenim Beşiktaş” ifadelerini kullanması birçok parçayı birleştiriyor. Önümüzdeki günlerde Ahmet Bulut’un Barça’nın kapısını çalıp durumu iletmesiyle transfer netlik kazanacak. Barça’da yılda 4.5 milyon Euro (Yaklaşık 14.5 milyon TL) garanti ücret alan yıldızın bu ücretinin de Beşiktaş’a sorun yaratmayacağı bildirildi.

İSPANYA'DA KENDİSİNİ İSPATLADI

Arda Turan... Türkiye'nin şu an için dünyada en çok tanınan oyuncusu... Ve şimdi yine büyük bir transfer iddiasıyla Türk spor basınının gündeminde... Hele daha önceden yaptığı bir açıklama var ki Beşiktaşlı taraftarları ciddi şekilde heyecanlandırıyor.

Geçen sezon transfer olduğu Barcelona'da uyum sorunu yaşamayan ancak transfer yasağından doğan sebeplerle 6 ay sahalardan uzak olan Arda'nın ismi Beşiktaş'la anılıyor.

2011/2012 sezonu başında Türk futbol tarihinin en yüksek bonservis bedeliyle Galatasaray'dan Atletico Madrid'e transfer olan Arda, İspanya'da ilk sezonu olmasına rağmen iyi bir performans sergiledi ve kalitesini hemen kanıtladı.

BAŞARILI ATLETİCO MADRİD MACERASI

İlk sezonunda tam 45 maça çıkan Arda, 5 gol atarken, tam 12 asist yaptı ve takımına büyük katkı sağladı.

Daha sonraki sezonlarda da performansını korumayı başaran yıldız oyuncu, 2013/2014 sezonunda takımının 1996'dan sonra elde ettiği ilk şampiyonlukta büyük pay sahibiydi.

2015/2016 sezonunun başında tam 34 milyon euroluk bonservis bedeliyle Barcelona'ya transfer olan Arda Turan, Katalan ekibinin cezası sebebiyle tam 6 ay sahalardan uzak kaldı.

Ligin ikinci yarısında takımın oturmuş sistemine, uzun süre sahalardan uzak kalması sebebiyle adapte olamayan Arda, kulübede kaldı, hatta bazı dönemler ciddi şekilde eleştirildi.

BEŞİKTAŞ'A OLAN SEMPATİSİ BİLİNİYOR

İspanyol basının tarafından takımın Denis Suarez transferiyle kadroda forma şansı bulmasının zor olduğu belirtilen 29 yaşındaki oyuncunun adı Beşiktaş'la anılıyor.

13 Ağustos 2014 tarihinde hayatını kaybeden Süleyman Seba'ya vefa için Beşiktaş formasını sırtına geçiren Arda Turan'ın "Yükselenim Beşiktaş" sözleri "Acaba birgün Beşiktaş'ta oynar mı?" sorusuna sebep olmuştu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler