SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FETÖ'cü askerler Vodafone Arena’da kaybolmuş

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'na inen FETÖ'cü askerlerin stadyumda uzun süre çıkışı bulamadıkları ortaya çıktı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki cunta yapılanması FETÖ’ye bağlı askerler tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin detayları gün geçtikçe daha net ortaya çıkıyor. Digitürk yayınını kesmek için Beşiktaş’ın Vodafone Arena Stadı’na helikopterle iniş yapan askerlerin, statta kayboldukları iddia edildi.

Olayın görgü tanığı bir Vodafone Arena’da çalışanı, o geceyi anlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün kendilerinden stat kapılarının açılmamasını istediğini belirten görevli, şunları söyledi:
“Kulüp güvenlikçilerinin direnmesi sonucu darbeci askerler 20 dakika kadar stattan çıkamadı. Askerler daha sonra futbolcu çıkış noktasına ulaşıp kapıları kırıp dışarı çıktılar. Kartal Yuvası’nın bulunduğu mağazaya yöneldiler ama kapı açılmayınca silahla tehdit ettiler. Bir teğmen kapıyı kırdı ve dışarı çıktılar.”

EMRİ ALBAY VERMİŞ

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasında ifadesi alınan darbeci askerlerden Hava Harp Akademisi’nde görevli Üsteğmen Erkan Demir, şu itiraflarda bulundu:
“Saat 20.30’da Albay Hamdi Acar’ın emriyle nizamiyede toplandık. Casper isimli firmaya gittik, orada helikopter bizi bekliyordu. Helikopterle Beşiktaş’taki Vodafone Arena’ya gittik. Oradan otobüsle Digiturk’e gittik. Onlar binaya girdi, ben dışarıda bekledim. 1-2 saat içinde polisler geldi, komutanımız teslim olacağımızı söyledi, teslim olduk.”
Beşiktaş Polat Tower’daki Digitürk binasını ele geçiren 1 albay, 8 subay ve 35 askeri öğrenci, 16 Temmuz sabah saatlerinde mühimmatlarıyla birlikte yakalandılar. Binaya giren bütün askerlerin burada tutuklandıkları bildirildi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler