SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Quaresma Avrupa'nın dilinde...

Portekiz'in yarı final başarısı Avrupoa basınının gündemine otururken, Milli Takım'ın kahramanı olarak Beşiktaşlı Ricardo Quaresma gösterildi.

Beşiktaşlı Ricardo Quaresma, siyah­beyazlı ekipteki formunu, Avrupa Futbol Şampiyonası'na da taşıdı. İkinci turdaki Hırvatistan maçında uzatmada attığı gollerle çeyrek finali getiren yıldız futbolcu, dün de Polonya karşısında penaltı atışlarında son sözü söyledi ve bu kez yarı finalin kapısını açtı.

İşte Avrupa basınında yer alan yorumlar:

ABOLA: BÜYÜKSÜN PORTEKİZ

Hırvatistan maçından sonra olduğu gibi dünkü zaferin ardından da Portekiz basınında manşetlerde Ricardo Quaresma vardı. Abola gazetesi 'Büyüksün Portekiz' başlığını atarken, Ricardo Quaresma'nın fotoğrafını ve maç sonrası sözlerini de kapaktan verdi.

MARCA: QUARESMA'SIZ, RONALDO'SUZ OLMAZ

İspanyol Marca gazetesi de Beşiktaşlı futbolcuyu öne çıkaran bir habere imza attı. Maç haberini 'Quaresma olmadan Ronaldo olmaz' başlığıyla veren Marca, Quaresma'nın penaltı atışlarında belirleyici iki isim olduğunu vurgulayarak, "Quaresma bir kez daha takımı için kilit isim oldu" ifadesini kullandı.

LA GAZZETTA: KLASINI KANITLADI

İtalyan basınından La Gazzetta dello Sport, "Quaresma klâsını kanıtladı" başlığıyla birlikte 32 yaşındaki oyuncu için şu ifadeleri kullandı: "Yedekten gelerek bir kez daha belirleyici oldu. En kritik penaltıyı atarak yarı finali getirdi. Bir kez daha kendisine verilen görevi yerine getirdi".

CASİLLAS VEDA ETMEDİ

İspanya Milli Takımı'ndaki görevinden ayrılan Vicente Del Bosque'nin, görevi bırakma gerekçeleri arasında kaleci Casillas ile arasında yaşadığı sıkıntının büyük etkisi bulunduğu ortaya çıktı. Del Bosque tüm oyunculara veda mesajı gönderirken, bir tek deneyimli file bekçisine göndermedi. Del Bosque, kale için De Gea'yı seçmiş, Casillas forma giyme şansı bulamamıştı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler