SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mario Gomez ve Fiorentina'dan Beşiktaş'a büyük müjde

Beşiktaş'ta taraftarın takımda kalmasını dört gözle beklediği Mario Gomez için Fiorentina cephesinden müthiş bir haber geldi. Floransa ekibinin Sportif Direktörü değişirken, dün gece Almanya'nın maçı sonrası açıklamalarda bulunan gol makinesi de takımda kalmak istediğini açıkladı.

Fiorentina'nın transfer işlerini yöneten ismi bugün itibariyle değişti. Sportif direktörlüğe getirilen Corvino'nun, Mario Gomez konusunda Prade'den farklı hareket edeceği ortaya çıktı.

Beşiktaş'ın Mario Gomez transferini etkileyebilecek önemli bir gelişme meydana geldi. İtalyan ekibi Fiorentina'da sportif direktör değişikliği yaşandı. 2012 yılından bu yana görevi yürüten Daniele Prade ile kulubün yolları bugün itibariyle ayrıldı.

Yapılan açıklamada yeni sportif direktörün Pantaleo Corvino olduğu duyuruldu. Mor menekşelerde daha önce de görev yapan 67 yaşındaki yöneticinin, aradan geçen dört yılın ardından tekrar görevin başına geçtiği bildirildi.

GOMEZ'İ İSTEMİYOR

Fiorentina Başkanı Mario Cognigni ile bu sabah Milano'da bir araya geldiği belirtilen Corvino'nun, gelecek planlarını masaya yatırdığı belirtildi. İtalyan basınına göre Corvino, Alman futbolcunun tekrar mor menekşeli formayı giyme ihtimalini sıfırladı.

KONTRATI BİLE FESHEDİLEBİLİR

Kesinlikle elden çıkarılacağı belirtilen Mario Gomez'i takımda istemediği belirtilen yeni sportif direktörün, Beşiktaş ve diğer takımlar olmak üzere oyuncuya alıcı arayacağı, transferin gerçekleşmemesi durumunda daha sert bir çözüme bile başvurabileceği, kontratının feshedilerek bonservisinin eline verilebilerek, oyuncunun yeni takımını rahatça seçmesinin önünün açılabileceği ifade edildi.

LÖW'DEN YASAK

Öte yandan Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Beşiktaş'ın Mario Gomez'i elinde tutma planlarını doğrudan etkileyebilecek bir karar aldı. Bayern Münihli Mario Götze üzerinden sürekli dolaşımda olan transfer iddialarına sinirlenen deneyimli teknik adamın, Mario Gomez dahil transferi gündemde olan kadrodaki tüm oyuncularına transfer görüşmelerini yasakladığı ortaya çıktı.

GOMEZ'E ENGEL

Löw bu isimlere transfer işlerini EURO 2016 sonrasına bırakma telkininde bulundu. Mario Gomez cephesi durumunu netleştirmek adına Fiorentina ile önümüzdeki günler için randevulaşırken, yıldız futbolcu Beşiktaş ile de yakın bir dönemde görüşmelere başlayacağını bizzat kendisi açıklamıştı.

"EURO 2012 SONRASI ÇOK GELİŞTİM"

Beşiktaş’ın Alman golcüsü Mario Gomez, Slovakya’yla oynadıkları hazırlık maçının ardından Alman basınına açıklamalarda bulundu.

Kicker’e konuşan Gomez, EURO 2012’den bu yana takımdaki rolünün nasıl değiştiğini, geleceğe dair planlarını ve Beşiktaş’ta kalıp kalmayacağı ile ilgili önemli sözler sarf etti.

EURO 2012’yi gol kralı olarak tamamlayan Mario Gomez, geçen 4 yılda kendisinde nelerin değiştiğini “EURO 2012’den bu yana kendimi çok daha fazla geliştirdiğimi görüyorum. O dönem her şey benim için çok netti. Takımın forvetiydim ve en golcüsüydüm. Gollerimi takımın şampiyon olması için atıyordum ve sonrasında formamı kaptırdım. Bugün ise benim için önemli olan, takımda kendimi göstermek için; top sürmek, boşluklar yaratmak, iyi hamle yapmak ve boş kafa vuruşu yapmak için pozisyon almak… Sadece bitirici vuruşları yapmak değil” sözleriyle anlattı.

Gelecekle alakalı herhangi bir planı olmadığını anlatan Alman golcü, “Artık baskı altında değilim. Bunlarla başa çıkabiliyorum. Bir yıl önce ise bu baskı vardı. 5 yıl sonrası geldiğinde ise başka bir 5 yıl geçmiş olacak. Şu an için gelecekle alakalı hiçbir planım yok” dedi.

"1-2 YIL DAHA KALABİLİRİM"

Mario Gomez, gelecek yıl Beşiktaş’ta kalmaya olumlu yaklaşırken “Gelecek sezon hangi takımda olursam olayım fantastik bir sezon olacak. Beşiktaş’ta 1-2 yıl daha oynayabilirim. Bu çok iyi bir hayal. Türkiye’de önyargılı olmamayı öğrendim. Bu yıl benim kariyerimin en iyi yıllarından biri oldu” ifadelerini kullanarak siyah beyazlı taraftarları heyecanlandırdı.

EURO 2016 finalinin oynanacağı son gün doğum gününü kutlayacağı hatırlatılan Gomez, şampiyonluğun güzel bir hediye olabileceğini söylerken “Şampiyonluk harika bir hediye olurdu. Geçen yaz bunu hayal etmiştim. Kimse bana inanmamıştı. Dünya şampiyonu olan takımımız bu yıl Avrupa şampiyonu da olabilir ve ben bunu istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler